GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ağustos 2021 Cuma 16:01

CHP'den yangın bölgesine yardım eli: Vatandaş borçlandırılırsa borcu üstleneceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanları toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu yangın bölgesinde zarar gören vatandaşların AFAD ve TOKİ tarafından borçlandırılmasına karşı yaptığı açıklamada "TOKİ ve AFAD vatandaşı borçlandırırsa 11 büyükşehir belediye başkanı borcu üstlenecek' diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Tunç Soyer'in de bulunduğu 11 büyükşehir belediye başkanı ile birlikte Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde orman yangınlarından etkilenen mahallelerde ziyaretlerde bulundu. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, Muğla'da düzenlenen çalıştaya katıldı.

AFAD ve TOKİ'nin yangın bölgesindeki yurttaşları borçlandırma ihtimali üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, ''TOKİ ve AFAD vatandaşı borçlandırırsa 11 büyükşehir belediye başkanı borcu üstlenecek''' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

''Türk Hava Kurumu'nun yeniden OGM ile işbirliği yaparak ve kendi yangın söndürme filolarını kurmasını istiyoruz. Şu an kayyum heyeti tarafından yönetiliyor. Davalar açılmış durumda. Umarız mahkeme bir an önce genel kurul yapılması yönünde bir karar verir ve THK ayağa kalkar. Biz de ayağa kalkması için elimizden geleni yapacağız.

TOKİ ve AFAD kendilerine verilen görevini yapmaya çalışıyorlar. Ancak yurttaşların belli oranda borçlanacaklarını biliyoruz. AFAD ya da TOKİ herhangi birini borçlandırdığında biz 11 büyükşehir belediyesi olarak vatandaşa yüklenen bu borcu üstleneceğiz.