GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2023 Cumartesi 12:58

CHP'den tepkilerin ardından 'seccade' açıklaması

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade üzerinde görüldüğü fotoğraf karesi sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. CHP lideri Kılıçdaroğlu "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm" dedi

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Platformu'nun düzenlediği iftar programına katıldı. Kılıçdaroğlu iftar sonrasında yer aldığı fotoğraf karesinde, seccadeye bastığının görülmesi nedeniyle sosyal medyada tepki çekti.

HAMZA DAĞ: BASTIĞINIZ YER SECCADE
Fotoğrafın sosyal medyada yer almasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da tepkisini Twitter'dan gösterdi. Dağ mesajında, ''Ayakkabınız ile bastığınız yer, müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir. Kılılıçdaroğlu' ifadelerini kullandı.

CHP: FARK EDİLMEDİ, ÜZGÜNÜZ
CHP'den tepkilerin ardından yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz." ifadelerine yer verildi.

KILIÇDAROĞLU: ÇOK ÜZGÜNÜM
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan olay için özür diledi.

Kılıçdaroğlu, "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum" dedi.