GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Eylül 2016 Cuma 19:47

CHP'den o müdüre protesto: Tabutlu eylem!

Eğitim sisteminin geldiği noktaya tepki gösteren Başkan Başak müdür Karamustafaoğlu için de sert konuştu ve “Ant okumaya çalışan çocuklara ‘Dingonun ahırı’ diyor. Kendisi eşek olduğu için çocuklara bunu diyor. Çocukları sıpa kendisini eşek başı görüyor” dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP Konak İlçe Örgütü, Gençlik Kolları tarafından organize edilen sıra dışı bir eyleme imza attı.

Örgüt eğitim sisteminde gelinen noktaya tepki koymak için bir tabuta ‘Eğitim 2002-2016’ yazarak gıyabi cenaze namazı kıldı.  



İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak Konak Meydanı’nda gerçekleşen eylemin içeriğine dair konuşurken geçtiğimiz günlerde Karşıyaka’da Andımız’ı okumak isteyen öğrencilere okul müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu’nun, ‘Burası Dingonun ahırı mı?’ diyerek azarlamasına ilişkin  şunları söyledi:

BU SİSTEMDEN ANCAK FETÖ ÇIKAR!
Köy enstütilerinden bugüne gelen eğitim sistemden ancak  FETÖ çıkar. Bu sisteme eğitim sistemi diyemeyiz. Eğitim dışında her şeyin var olacağını sağlayorlar.Bu ilkeyle cumhuriyet, laik, sosyal, hukuk devleti eğitim sisteminin dışında hareket edecek çocuklar yetişiyor. Çocukların bir şeyler öğrenmesine değil tertemiz belleklerin ezbere dayalı öğrenmelerine yol açılıyor. Çocuklarımızı cemaatlere, tarikatlara teslim eden bir anlayışı görüyoruz.

KENDİSİ EŞEK OLDUĞU İÇİN
Ant okumaya çalışan çocuklara ‘Dingonun ahırı’ diyor. Kendisi eşek olduğu için çocuklara bunu diyor.   Çocukları sıpa kendisini eşek başı görüyor.  Uzun süreden beri söylediğimiz ‘Eğitim öldü’ açıklamalarımızı desteklemek için böyle bir eylem yaptık.  Gençlik kollarımız bu konuda çok hassas.  İmam ‘hakkınızı helal ediyor musunuz?’ dedi. ‘Etmiyoruz’ diye bağırdık. Sistemin can çekiştiği bir gerçekti şimdi tamamen öldü.  

KARŞI DEVRİM ANLAYIŞIDIR
Gıyabı cenaze namazını kıldık ve cenazeyi kaldırdık.  Bu sistemin kimseye bir yarar sağlamayacağı ortada. 14 kez eğitim sistemi değişiyor. Gelinen nokta bu. Okul, üniversite yapıyorsun ama bilim yok. İlkokulunda cumhuriyet öğretmenleri yok. Bana göre bu anlayış karşı devrim anlayışıdır. İlk mecliste muhalefet yapanların bugün iktidar olduklarını görüyoruz. Tiyatral bir gösteriyle halka işin vahimliğini anlatmaya çalıştık.