GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Aralık 2020 Çarşamba 16:08

CHP’den 'mektup' açıklaması: Hukuki süreç başlattık

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen bir akaryakıt istasyonuyla ilgili ortaya atılan mektup ile ilgili tartışmalar sürüyor. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun uygun görüş verdiği fakat Çevre Komisyonu’nun ret oyu kullandığı akaryakıt istasyonunun arazisinin sahibi olan Arif Akdemir isimli vatandaşın mektubuna yanıt CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur'dan geldi.

EGEDESONSÖZ- CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ilçede akaryakıt istasyonu yeri bulunan bir kişinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve siyasi parti temsilcilerine mektup göndermesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

- MECLİSTE GÜNDEME GELMİŞTİ: O MEKTUPTA NE VAR?

- AK PARTİLİ KAYA'DAN 'URLA' ÇIKIŞI: KARIŞIK-KURUŞUK İŞ!

Özbadur şunları söyledi:

“Şahsımı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz Ertan Certel’i hedef alan iddialarla ilgili gerekli hukuki süreç tarafımızca başlatılmıştır.

Son dönemde Urlamız ve Yarımada tarım arazileri, ormanlar, sulak alanlar rant uğruna iktidar ve yandaşları tarafından SİT dereceleri, imar planları değiştirilerek, kamulaştırma yoluyla enerji santralleri, taş ocakları, madenler bahane edilerek yoğun bir şekilde hedef alınmaktadır.

Yazılı ve görsel basın üzerinden bizlere yönelik yapılan mesnetsiz saldırılara, aslı astarı olmayan suçlamalara karşı bizler adalete, hukuka inanan, Atatürkçü yöneticiler olarak asla yürüdüğümüz yoldan dönmeyeceğiz. Siyasi baskı kurmak isteyip rant peşinde koşan ilkesiz şahıslara geçit vermeyeceğiz. Bulunduğumuz mevkileri bazı zatların çıkar amaçlı kullanmalarına asla izin vermeyeceğiz.

Bizler hak hukuk adalet anlayışını şiar edinmiş Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmanın haklı gururunu yaşayan yurtseverleriz.

Hiçbir baskı bizleri bu yoldan döndüremez. Bizlere bu manasız suçları isnat etmeye çalışan müfterilere karşı açmış olduğumuz dava ile Cumhuriyet mahkemelerinde hesap soracağız. Bizlerin hiç kimseye veremeyeceği bir hesap yoktur”