GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ağustos 2017 Pazartesi 08:48

CHP’den Kuşadası'nda emek zirvesi

Türkiye’de çok sayıda ilde, İzmir’de ise 26 ilçede aktif olarak faaliyet gösteren emek büroları 12 Ağustos’ta Kuşadası’nda bir araya gelecek. İzmir’den il yönetimi bazında katılımın olacağı çalıştayda işçi sorunları masaya yatırılacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) bir yandan Çanakkale’de gerçekleşecek ‘Adalet Kurultayı’na hazırlıklar sürerken diğer yandan Aydın’da emek bürolarının katılımıyla yapılması planlanan çalıştay mesaisi başladı.

Partinin bünyesinde işçi sorunlarına değinmek, hak temelli yasal eylemler üretmek gibi sebeplerle kurduğu emek büroları çok sayıda ilde faaliyetlerine devam ediyor.

Özellikle 16 Nisan referandumunun ardından sokak bazlı eylem mücadelelerinde önemli katkı sunması beklenen bürolar 12 Ağustos Cumartesi Günü Kuşadası’nda Pine Bay Otel’de bir araya gelecek.

Bir gün sürecek çalıştay için İzmir’den de 26 ilçede aktif görev yapan büroların temsilcileri programa katılacak. Çalıştayın saat 10:00’da başlayacağı 16:00’da biteceği öğrenildi.

Programa çok sayıda sendika ve STK temsilcisinin katılması beklenirken, emekçilerin çok sayıda sorununun masaya yatırılacağı belirtildi.

CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci ve Emek Bürolarından Sorumlu CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı İsmet Basmacı’nın yapılacak çalıştaya katılacağı vurgulandı. Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da Kuşadası’ndaki programda yer alacağı belirtildi.