GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Kasım 2019 Salı 15:23

CHP’den ihraç edilen Karataş: Önümde tek yol kaldı!

İzmir’de hakkında 2 kez disiplin süreci başlatılan ve sonrasında kesin ihraç talebiyle karşılaşan İl eski Başkanı Karataş, YDK’nın yolunu tutmuştu. Karataş’a genel merkezden de kötü haber gelmişti. Kesin olarak partisiyle ilişkisi kesilen Karataş, “Tek yol kaldı önümde. Her gün eleştirdiğim, iktidarın hukuku, adaleti dediğim asliye hukuk mahkemesine başvurmak... Bana bunu yaptırmaya mecbur bıraktınız ya yazıklar olsun size... Yazıklar olsun hak hukuk adalet deyişinize” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 5 dönem İzmir İl Başkanlığı yapmış olan Kemal Karataş, partisinden kesin olarak ihraç edilmesi sonrasında açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ve eşi Neptün Soyer’i sosyal medyadan eleştiren İl eski Başkanı Karataş hakkında başlatılan disiplin süreci noktalanmıştı. Eski Başkan Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, Varyant’ta bulunan ve ‘Şato’ olarak bilinen başkanlık konutuna taşınma kararı sonrasında yaşananlara tepki göstermişti.

İl yerelinde Karataş hakkında iki kez disiplin soruşturması açıldı. İlk olarak il başkanlığı resen bir süreç başlatmıştı. Sonrasında ise Urla İlçe Örgütü’nden gelen kesin ihraç talebi masaya yatırılmıştı. İl Disiplin Kurulu oy çokluğuyla Karataş için kesin ihraç kararı almıştı. Gelişmelerin ardından Karataş Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) başvuruda bulundu. Önceki gün alınan genel merkezde alınan kararla Karataş’ın partiyle ilişkisi kesin olarak kesilmiş oldu.

Karataş sosyal medyasından yaptığı açıklamada asliye hukuk mahkemesine başvuru yapacağını açıkladı. Karataş, ‘Yanılmışım-Üzgünüm’ başlığıyla yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Beni 50 yıllık partimden atmışlar. Dün medyadan öğrendim bunu. Yüksek disiplin kurulundan duruşma günü beklerken... Partiden atıldığım haberi düştü medyaya...

Oysa ben yüksek disiplin kuruluna başvurumda dinlenme talebiyle itirazımı yapmıştım. Benim dinlenme talebiyle savunmama bile imkan tanımadan tam bir kanunsuzluk haliyle partiden atılmama karar vermişler.

Partimde... CHP'de... Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nde 50 yıl... Gençlik kollarında başlayan çeşitli kademelerinde onurla görev yaptığım gururla zaferlerle taçlandırdığım Cumhuriyet Halk Partililiğimi hukukta ‘bireyin savunma hakkına bile saygı göstermeden hoyratça arsızca vicdansızca gözü dönmüş cellatlar gibi bitirmişler.

Açıkça söylemeliyim bunu beklemiyordum doğrusu. Bu partinin bir vicdanı vardır diyordum. Bu partinin hak hukuk adaleti vardır diyordum. Beni dinlerler, eleştiri ve uyarılarımı eski bir il başkanı olarak, partimi koruma refleksiyle yaptığımı anlarlar diye düşünüyordum. Yanılmışım, üzgünüm.

Tek yol kaldı önümde. Her gün eleştirdiğim, iktidarın hukuku, adaleti dediğim asliye hukuk mahkemesine başvurmak... Bana bunu yaptırmaya mecbur bıraktınız ya yazıklar olsun size... Yazıklar olsun hak hukuk adalet deyişinize...