GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Eylül 2019 Pazartesi 18:12

CHP’den ihraç edilen Karataş’a sürpriz teklif: Kapımız sana sonuna kadar açık!

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, 5 dönem il başkanlığı yaptığı CHP’den geçtiğimiz günlerde ihraç edilen Kemal Karataş’a teklif götürdü. Karataş’ı telefonla aradığını söyleyen Karakülçe, “Kemal Ağabey kapımız sana sonuna kadar açık. Sen Cumhuriyet değerlerini, Atatürk ilkelerini özümsemiş, devrimci duruşundan taviz vermemiş bir büyüğümüzsün. Partinin zor günlerinde yaptıklarını biliyoruz. Bu zulmü çekme” dediğini açıkladı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 5 dönem başkanlık yapan fakat geçtiğimiz günlerde partiden ihraç edilen Kemal Karataş için sürpriz bir gelişme yaşandı.

Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i Varyant’taki başkanlık konutu üzerinden sosyal medyada eleştirmiş ve hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin süreci başlatılmıştı. Geride kalan süreçte Karataş’ın partiyle ilişkisi kesilmişti. Karataş daha sonra Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) kararın iptali için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Gelinen süreçte flaş bir gelişme yaşandı. Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe’nin Karataş’a teklif götürdüğü öğrenildi. Karataş’ı telefonla arayan Karakülçe, “Kemal Ağabey kapımız sana sonuna kadar açık. Sen Cumhuriyet değerlerini, Atatürk ilkelerini özümsemiş, devrimci duruşundan taviz vermemiş bir büyüğümüzsün. Partinin zor günlerinde yaptıklarını biliyoruz. Bu zulmü çekme. Gel el birliğiyle hareket edelim. Parti zaten Ecevit’in partisi, siz bizden daha iyi tanıyorsunuz” dediğini aktardı.

Karakülçe, “Bu teklifi kendisine götürdüğümde, ‘İnan şu an çok duygulandım, dokunsalar ağlayabilirim’ dedi. Adam gerçekten mücadeleciydi, hiç bırakmadı.  Onun il başkanlığı döneminde partilerimiz kıyasıya rekabet içindeydi. Ama kimse kimseye saygısızlık yapmazdı” ifadelerini kullandı.

KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR?
Karataş’ın parti içindeki sürecin sonlanmasını bekleyeceği aktarıldı. YDK’den gelecek cevap sonrasında Karataş’ın izleyeceği yol haritasını netleştireceğiz belirtildi. Karar parti içinde iptal edilmezse Karataş’ın mahkeme kararıyla partisine dönmeyi hedeflediği öne sürüldü. Eğer süreç bu şekilde ilerlerse mahkeme kararıyla partisine dönen Karataş’ın istifasını verip DSP’nin yolunu tutacağı iddia edildi.