GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mart 2019 Cuma 11:29

CHP'den Dokuz Eylül'e 'manav' tepkisi!

Ülke gündeminde son dönemde geniş yer bulan tanzim satış noktaları ile ilgili olarak Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) hamle gelmişti. DEÜ Tıp Fakültesi kantinine kurulan manav aracılığıyla üniversite mensuplarına uygun fiyattan ürünlerin ulaştırılacağı ifade edilirken olaya CHP'den tepki geldi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken vatandaşa ucuz yoldan temel gıda maddeleri ulaştırmak için kurulan tanzim satış noktaları tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

İzmir'de ise yeni bir tanzim satış noktası kuruldu. Tıp fakültesi kantininde ‘DEÜ Manav’ adı verilen tezgahlarda sergilenen ürünlerin ucuz fiyatlarla üniversite mensuplarına ulaştırılacağı belirtildi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın duyurduğu uygulamanın örnek ve ilk olduğu ifade edildi.

- DEÜ’DE TANZİM SATIŞ UYGULAMASI: FAKÜLTE KANTİNİNE MANAV!

CHP'DEN TEPKİ
CHP İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Hotar’ı hedef aldı.

Yücel, “Amacı bilim üretmek olan bir üniversitenin AK Parti Genel Başkanına yaranmak gibi bir amacı olamaz, rektör de AKP yöneticisi gibi davranamaz. Ekonomik krizin nedenlerini ve nasıl yok edileceğini araştırsınlar önce, gerisi gelir...” ifadelerini kullandı.