GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Şubat 2021 Pazar 16:32

CHP'den 'AFAD daveti' tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla düzenlenen; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı'na tepki gösterdi. CHP milletvekillerinin çağrılmadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Devleti siyasetinizin oyuncağı yapamazsınız! Yazıklar olsun!” dedi.

EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Bakan Kurum'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya CHP cephesinden tepki geldi. CHP'li milletvekillerinin toplantıya davet edilmediğini belirten CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Rezilliğe bakar mısınız! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir’e geliyor. AFAD İl Afet Koordinasyon Merkezinde İzmir Valisinin de katılımıyla İzmir Depremi hakkında toplantı yapıyor.  AKP ve MHP’li vekiller, AKP Gen.Bşk.Yrd., AKP Grup Bşk.Vekili, MHP İl Bşk hepsi orada. CHP’den bir tek vekil çağırılmıyor. Hatta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi iki CHP’li İzmir milletvekili dahi çağırılmıyor! İzmir depreminden siyasi rant devşirme çabalarınızla Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi siyasetinizin oyuncağı yapamazsınız! İzmir halkı ve milletimiz bunun hesabını elbet soracaktır! Yazıklar olsun!" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise "Rızabey Apartmanı yerine park yapılması kararına mutlu olduk.Bu kararın alındığı toplantıda Cumhur İttifakı vekillerinin olması,Millet İttifakının yok sayılması;deprem gibi hassas bir konuda bile iktidarın bakış açısını göstermektedir. Fotoğrafın yorumunu vicdanlara bırakıyorum" dedi.

"DEVLET TERBİYESİDİR, NE DİYELİM"
Geçtiğimiz günlerde Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılması gerektiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'da CHP'li vekillerin toplantıya çağrılmamasıyla ilgili tepkisini şu sözlerle ortaya koydu:

"Rıza Bey Apartmanı park oluyor! Gönlü oranın beton yığını olmasına razı gelmeyen, park olması için mücadele eden herkese teşekkürler. İsterdik ki bu karar tüm İzmir milletvekillerinin olduğu toplantıda alınsın ama olmadı. Devlet terbiyesidir, ne diyelim."

"DAVET EDİLMEYEN YERE YA DAVULCU YA ZURNACI GİDER"
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın da yaptığı “Hiç kimse özel davet edilmedi. Gelene hayır diyecek halimiz yok” açıklamasına ise CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, "Hamza Dağ'a selam olsun,davet edilmeyen yere ya davulcu ya zurnacı gider.Deprem tartışılıyor, unutulmasın, halkın oyları ile seçilen 13 İzmir Mv.CHP vekili."Ben yaptım oldu"ya konu İzmir olunca asla müsaade etmeyiz.Depremi siyasete alet edip üzerinde tepinmeye de izin vermeyiz."