GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Mart 2016 Salı 16:28

CHP’deki istifa krizinde o başkanın son kararı ne oldu?

CHP Bayındır İlçe Başkanı Aydilek, görevi bırakma kararı almasının ardından CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile bir araya geldi. Aydilek’in kararından dönmediği ve istifasının işleme koyulmasını istediği belirtildi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP Bayındır’da geçtiğimiz günlerde flaş bir gelişme yaşanmış İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek istifa etmişti.

Aydilek’in istifa nedeni olarak ise Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile yaşadığı problemler yüzünden görevi bıraktığı ileri sürülmüştü.

İstifasını İl Başkanlığı’na sunan Aydilek’i CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır kararından vazgeçirmeye çalışmıştı.

Tüm ısrarlara rağmen istifa etmekte kararlı olan Aydilek ile Sındır’ın hafta başında bir görüşme yapacağı ifade edilirken, o görüşme dün gerçekleşti.

KARARINDAN DÖNMEDİ
CHP Genel Sekreteri Sındır, Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve İlçe Başkanı Aydilek arasında dün üçlü bir görüşme yaşandı. Görüşmede Sındır ve Sesli, Aydilek’i kararından vazgeçirmeye çalıştı. Fakat tüm ısrarlara ve vazgeçirme çalışmalarına rağmen Aydilek kararından vazgeçmeyerek, istifasının işleme koyulmasını ve bu görevi artık yürütemeyeceğini söyledi.

Aydilek’in istifasından vazgeçmemesi üzerine İl Başkanlığı’nın ne yapacağı ise merak konusu… CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in önümüzdeki günlerde Aydilek ile bir görüşme daha yapması bekleniyor.