GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Nisan 2017 Perşembe 16:15

CHP'de 'YSK protestosu çağrısı' bilmecesi!

Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’ın kurumsal eylem çağrısı yapmadığını söylemesinin ardından ortaya bir iddia atıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na sorulmadan il örgütlerine gönderilen yazının parti içinde sorun yarattığı ve Yılmaz’ın bu sebepten dolayı belgeyi yalanladığı iddia edildi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye 18 maddelik anayasa değişikliğinin oylandığı tarihi referandumu geride bırakırken sonuçtan çok Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim günü aldığı karar tartışma yarattı.
‘Hayır’ cephesinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), YSK’nın sandıkların kapanmasının ardından aldığı ‘Sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına karar verilmiştir’ kararına tepki gösterdi.

YSK’nın seçimin sonucuna gölge düşürdüğünü iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Tarihin 'mühürsüz seçim' olarak yazacağı bu seçimi tanımıyoruz, tanımayacağız’ derken Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca yurttaş meydanlara inerek tepkilerini dile getirdi.

Sokaklara inerek protesto haklarını kullanan vatandaşlar halk oylamasında yapıldığı iddia edilen ihlal ve hukuksuzluklar üzerinden kurumu ‘Hırsız YSK’ sloganlarıyla hedef aldı.   

İzmir’de de Cumhuriyet Medyanı'nda toplanan binlerce yurttaş YSK'nın 'mühürsüz oy pusulası' kararını protesto etti.



GENEL BAŞKAN YILMAZ BELGEYİ YALANLADI!
Bu gelişmeler eşliğinde CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı tarafından gençlik kolları il örgütlerine gönderildiği iddia edilen ülke genelinde eş zamanlı eylem yazısı tartışma konusu oldu.
Hükümet kanadının ‘CHP halkı isyana çağırıyor’ şeklinde yaptığı eleştiri sonrasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada belgeyi yalanladı.  
Kurumsal olarak hiçbir çağrıda bulunmadıklarını belirten Yılmaz, “Sosyal medyada dolaşan parti logolu dokümanın, matbu resmi belge olarak tarafımızdan yayıldığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. Yılmaz çeşitli illerde bulunan meydanlarda toplanma çağrısını ‘Başka gelecek hareketi’ adı altında yapılan bir paylaşımla duyurdu.

SORULMADAN GÖNDERİLDİ İDDİASI!
Bunun yanı sıra Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde görev yapan gençlik kolları başkanları kendilerine gençlik kolları genel başkanlığından belge geldiğini ifade etti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sorulmadan önce il örgütlerine gönderilen belgenin parti içinde sorun yarattığı ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Yılmaz’ın belgeyi bu sebepten dolayı yalanladığı iddia edildi.