GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Eylül 2018 Pazartesi 11:42

CHP’de yerel seçim yarışı kızıştı: O ilçe başkanı da resmen ilan etti!

Beydağ İlçe Başkanı Yılmazlar, “Biz yola çıktık artık. Dönüş yok. CHP yerelde aday tespitini iyi yaparak, örgütlerden görüş alır aday belirlerse, ön seçim olursa adayım. Ön seçim olmazsa da adayım. Partimin sağlıklı bir seçim yapmasını diliyorum. Olmuyorsa da ön seçim istiyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 24 Haziran genel seçimlerinin geride kalması ve 2019’da gerçekleşmesi planlanan seçimlere doğru rotanın kırılması sonrasında aday adaylığı noktasında gelişmeler yaşanıyor.

Son olarak partinin iktidarda olduğu Beydağ’da İlçe Başkanı görevini yürüten Feridun Yılmazlar yerel seçimlerde yarışın içinde olacağını ilan etti. Parti bünyesinde siyaset yapan ve 2 dönemdir belediye başkanı olarak görev yapan Süleyman Vasfi Şentürk’ün ise adaylık noktasında nasıl bir refleks göstereceği merak ediliyor.

YOLA ÇIKTIK, DÖNÜŞ YOK!
İlçe Başkanı Yılmazlar aday adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı. Başkan Yılmazlar, “Biz yola çıktık artık. Dönüş yok. CHP yerelde aday tespitini iyi yaparak, örgütlerden görüş alır aday belirlerse, ön seçim olursa adayım. Ön seçim olmazsa da adayım. Ama partimizi ikiye bölme, karşı taraftan aday olmak olarak değil. Sonuna kadar genel merkezin kararına saygılıyız” dedi.

PARTİM SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ADAY BELİRLESİN OLMUYORSA DA ÖN SEÇİM İSTİYORUM!
Yılmazlar ayrıca, “Bizim niyetimiz belli. 1999’da DSP’nin parladığı zaman rahmetli ağabeyim adaydı. Ben 2004’te aday olabilirdim. Ağabeyim 900 civarında oy aldı ama cenazesinde 5 bin- 6 bin kişi vardı. 1989’dan beri partinin içindeyim ama 2004’te tecrübem yoktu. O sene meclis üyesi oldum. 15 yıldır bu işi yapıyorum. Bilgi ve birikimimle başarılı olacağımı düşünüyorum. Başkanla hiçbir sıkıntım, derdim yok. Ben aday olduğumdan beri onun tarafında sıkıntı var. Güzel giden bir ilişkimiz varken karşımıza aday çıkarması bizim sıkıntımızı başlattı. İlçe kongresinde başladı. ‘Önümdeki engeli kaldırayım’ diye düşündü. Ama öyle değil. Halk, delegeler, üyeler çalıştı. Benim kimseyle bir derdim yok. Ben burada partimin sağlıklı bir seçim yapmasını diliyorum. Anketlerle çalışılsın. Olmuyorsa da ön seçim istiyorum” ifadelerini kullandı.