GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mart 2020 Çarşamba 11:56

CHP’de YDK giyotini: 20 yıl başkanlık yapan Şahin’e ihraç!

Yüksek Disiplin Kurulu’nun son toplantısında İzmir’den 4 isim için flaş kararlar çıktı. 20 yıl boyunca Menemen’de belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin’in partiyle bağı kesildi. Ayrıca Selçuk Belediyesi eski Başkanı Ülgür için İzmir’de alınan ihraç kararı doğrultusunda bir karar daha verildiği belirtildi. Ülgür, kardeşi ve oğluyla birlikte partiden ihraç edildi. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu’nun son yapılan toplantısında İzmir’den 4 isim için ihraç kararı çıktı. 

Menemen’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin partiden ihraç edildi. 31 Mart yerel seçimleri öncesindeki adaylık sürecinde Serdar Aksoy’u (Şu an Menemen Belediye Başkanı) hedef aldığı yönündeki iddialar üzerine il bazında başlatılan süreç genel merkeze taşınmıştı. YDK kararı verdi ve Şahin’in CHP ile bağı koparıldı. 

Ayrıca geçtiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Şirince’de bulunduğu sırada Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e sözlü ve fiziki saldırıda bulunan Belediye eski Başkanı Vefa Ülgür de ihraç edildi. İl düzeyinde ihraç alan Ülgür’ün sonrasındaki süreçte YDK’ya başvurduğu öğrenildi. YDK da İzmir’de alınan karar doğrultusunda bir hamle yaptı ve Ülgür partiden ikinci kez ihraç edilmiş oldu. Ülgür’ün kardeşi Sefa Ülgür ve oğlu Anıl Ülgür de partiden ihraç edildi.