GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Aralık 2019 Çarşamba 13:39

CHP'de o isim için flaş gelişme: Başkanlık bitiyor, müdürlük geliyor!

Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, 21 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede aday olmama kararı aldı. Yıldırım’ın 23 Aralık Pazartesi Günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça Yerel Hizmetler Müdürü sıfatıyla göreve başlayacağı kesinleşti. Yıldırım’ın iki görev yapmayı etik olarak bulmadığı ve bu yüzden ilçe başkanlığını bıraktığı aktarıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işliyor. Sürecin ilk etabı olan mahalle delege seçimleri geride kalırken gözler Aralık ayı içinde start alacak ilçe kongrelerine çevrildi. İzmir İl Örgütü’nde her geçen gün flaş gelişmeler yaşanıyor.

Foça’da 2 yıldır yürüttüğü İlçe Başkanlığı görevine devam etmeyeceğini ve kongrede aday olmayacağını ifade eden Baran Gezmiş Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi kadrosunda görev yapacağı belirtildi. Yıldırım’ın, ilçe başkanlığını iki görev yürütmek istemediği için etik hassasiyet göstererek bırakma kararı aldığı aktarıldı. Yıldırım’ın 21 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede başkanlığı bıraktıktan sonra 23 Aralık Pazartesi Günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça Yerel Hizmetler Müdürü sıfatıyla göreve başlayacağı kesinleşti.

Öte yandan Yıldırım sonrasında örgütün izleyeceği yol haritası da merak edildi. Yıldırım’ın kendisinden sonra seçilecek kişi için herhangi bir ismi işaret etmeyeceği öğrenildi. İlçe yönetiminin süreci sağlıklı yürütme noktasında çaba harcadığı aktarılırken çarşaf listeli seçimler için adaylık çalışması yapan partililerin sahaya indiği ifade edildi.

Şu aşamada ilçede Ayla Yılmaz’ın, İlkay Söylemezoğlu’nun ve Nihat Dirim’in adı başkanlık için konuşuluyor.