GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mart 2016 Perşembe 08:37

CHP’de o ilçede de krizi ‘barış formülü’ mü çözecek?

Çiğli’de 4 meclis üyesinin disipline sevk edilme talebiyle başlayan krizde ‘Karabağlar modeli’ gündeme geldi. Krizin barış formülüyle aşılması fikri masada!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir’de Karabağlar meclis üyesi Selvinaz Ömür’ün İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ı hakaret nedeniyle şikayet edip disipline gönderilmesini talep etmesiyle başlayan kriz barışla noktalanmıştı.

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da devreye girmesiyle kriz mecliste aşıldı. CHP Grup toplantısında Başkan Ali İhsan Yıldız İl Yöneticisi Ednan Arslan’la birlikte Ömür’e çiçek verip buzları eritmişti. Yıldız oturumda Ömür’den özür dilemiş ve dosya kapanmıştı.

CHP İzmir’de 4 meclis üyesinin disipline gönderilme talebiyle tavan yapan Çiğli Örgütü’ndeki krize de son vermek için de barış formülü gündeme geldi.

Çiğli’de süregelen krizde ilçe yönetimi, Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif tutum sergileyen meclis üyeleri Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ’ın kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline gönderilmesini istemişti.

Disiplin talebinin karara bağlanması için komisyon kurulurken ayrıca 4 meclis üyesi İl Başkanı Alaattin Yüksel ile görüşmüştü.

Son il yönetim kurulu toplantısında sonuca bağlanması beklenen kriz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti nedeniyle yapılacak hazırlıklara takılmıştı.

Kararın gecikmesinin ardından bir önemli neden daha ortaya çıktı. İl Başkanı Alaattin Yüksel’in Çiğli için de Karabağlar’da olduğu gibi barış formülünün devreye girmesinden yana olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre taraflardan, bir araya gelinerek disiplin krizinin karşılıklı diyalogla aşılması isteniyor.

İl yönetimi bugünkü toplantısında konuyu detaylı olarak ele alacak ve disiplin sürecine nokta koyulacak.