GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mart 2016 Salı 14:15

CHP’de o başkana karşı istifa hamlesi!

Suların durulmadığı Çiğli Örgütü’nde kongresinde yeter imza sayısına ulaşamadığı aday olamayan Büyükgöl, delegelerle birlikte İl Başkanı Yüksel’e gitti. Heyetin İlçe Başkanı Mertoğlu'nun istifasını istedikleri öğrenildi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP Çiğli’de önce Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif 4 meclis üyesi için disipline sevk talebi ardından da İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun belediye çalışanı olmasının ortaya çıkmasıyla patlak veren kriz giderek tırmanıyor.

İlçede bir grup muhalif isyan hareketi başlattı. İlçe kongresinde yeter imza sayısına ulaşamadığı için aday olamayan İbrahim Büyükgöl 20 kadar delegeyle birlikte İl Başkanı Alaattin Yüksel’e gitti.

Büyükgöl görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Son süreçte yaşananları ve örgüt içindeki sıkıntıları paylaştık. Bizler bu sıkıntıların bir an önce giderilmesi konusunda görüşlerimizi aktardık. Çiğli’de bu tarz sıkıntıların topluma hizmet etme noktasına dönüşmesini istiyoruz. Kırılgan yapıyı ortadan kaldırmak istiyoruz. Çiğli’de iktidarımızın devam etmesini ve halkımıza daha fazla hizmet etmek istiyoruz. Bu konuda fikir alışverişi yaptık” ifadelerini kullandı.

İSTİFA İSTEDİLER
Büyükgöl ve beraberindeki delegelerin İl Başkanı Yüksel’e ilçedeki durumları aktardığı ve ilçede yaşanan krizleri eleştirdikleri öğrenildi. Büyükgöl ve delegelerin Yüksel’e dilekçe vererek, İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun istifasını istedikleri öğrenildi.