GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Mayıs 2018 Pazartesi 11:28

CHP'de liste dışı kalan Balbay'dan mesaj: Kırgınlık yok!

İzmir Milletvekili Balbay, aday listesinde yer almaması hakkında, “Bu siyaset. Cumhuriyet Gazetesi sütunlarında, Silivri zindanlarında, TBMM sıralarında daha demokratik bir Türkiye için mücadele ettim. Bu mücadeleme aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğim. Herhangi bir kırgınlık yok” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adaylarını netleştirdi.

Hafta sonu yoğun bir mesai harcayan partinin yetkili organları Türkiye genelindeki illerde milyonlarca seçmenin önüne sürülecek listeleri masaya yatırarak belirledi.

Birbirinden önemli isimlere yer verilirken etkili bazı isimler liste dışında kaldı. 2015 yılında İzmir’de gerçekleşen ön seçimde başarılı bir sonuç elde eden ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardında ikinci sıraya yerleşen Mustafa Balbay hiçbir ilden aday gösterilmedi. Kamuoyu tarafından en çok tanınılırlığı olan milletvekilleri arasında yer alan Balbay’ın liste dışında kalması örgütte şaşkınlığa yol açtı.

KIRGINLIK YOK, MÜCADELEME DEVAM EDECEĞİM
Egedesonsöz’e konuşan Balbay durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Balbay, “Bu siyaset. Ben yıllardır Cumhuriyet Gazetesi sütunlarında, Silivri zindanlarında, Türkiye Büyük Millet Meclisi sıralarında daha demokratik, özgür, adaletli bir Türkiye için mücadele ettim. Bu mücadeleme aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğim. Herhangi bir kırgınlık yok. Aynı mücadeleye devam edeceğim” dedi.