GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ocak 2020 Perşembe 14:45

CHP’de kulisler hareketli: O isim adaylık için ikna mı edilecek, PM’ye mi önerilecek?

Partide geçmiş yıllarda İzmir İl Başkanlığı, PM Üyeliği görevlerini yürütmüş olan Rıfat Nalbantoğlu’nun 8 Şubat’ta gerçekleşecek ve mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in ‘devam ediyorum, varım’ demesine kesin gözüyle bakılan kongrede aday olması yönünde baskıyla karşılaştığı iddia edildi. Nalbantoğlu’nun kongrede aday olmaması halinde Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer tarafından kurultayda PM’ye önerilmesinin beklendiği de belirtildi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ (Kulis Haber)- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 37’inci olağan kurultay 28-29 Mart tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek. İzmir’de 8 Kasım’da mahalle delege seçimleriyle start alan süreç 14 Aralık’ta başlayan 19 Ocak’ta biten ilçe kongreleriyle devam etti. Şimdi gözler 8 Şubat’ta yapılacak olan il kongresine çevrildi.

Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in herhangi bir açıklaması olmasa da adaylığa soyunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere milletvekillerine ve ilçe belediye başkanlarına değişim istemediğini iletiyor.

Zaman zaman kulislere yansıyan gelişmelerle birlikte Büyükşehir cephesinin Lider’e karşı bir hamle yapması beklenmiyor. Fakat yine de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun aday arayışı içinde olduğu öne sürüldü.

Geride kalan süreçte Rıfat Nalbantoğlu isminin ‘Abi Formülü’ çerçevesinde masaya konulduğu iddia edilmişti. Sonrasındaki süreçte Devrim Barış Çelik’in Büyükşehir’in adayı yapılacağı aktarılmıştı. Çelik o günlerde basına yansıtmadan ilçe turlarına başlamıştı.

Fakat ilçe kongrelerinde Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in önderlik ettiği blok özellikle metropolde Büyükşehir kanadını ağır bir yenilgiye uğratınca Çelik formülünün rafa kalktığı belirtilmişti.

FLAŞ İDDİA: NALBANTOĞLU İÇİN İKNA ÇALIŞMASI MI BAŞLADI?
Gelinen süreçte yine adaylık için çalışmaların başladığı aktarılırken bu kapsamda Nalbantoğlu’nun ikna edilmeye çalışıldığı öne sürüldü. 

Fakat Nalbantoğlu’nun genel merkezin net bir şekilde arkasında durduğu Yücel ile yarışa girmek istemediği ve Parti Meclisi (PM) adaylığı düşündüğü iddia edildi. 

Öte yandan il kongresinde sadece başkanlık hesabı yapılmadığının bilgisi verildi. Büyükşehir cephesinin olası Yücel’in adaylığı karşısında bir ismi sahaya süremese bile çalışma yürüteceği belirtildi.

8 Şubat günü gerçekleşecek il seçiminde yönetim kurulundaki temsiliyet, kurultay delegeliği hesaplarının da yapılacağı biliniyor.

Ayrıca bir mücadelenin ise Parti Meclisi (PM) noktasında verileceği aktarıldı. Eli güçlü olan ekibin kurultayda isimler sunması bekleniyor.

İNCE’NİN LİSTESİNDE YER ALMIŞTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na 2-3 isim verebileceği kulislerde konuşuluyor. Verilecek isimlerden birinin Nalbantoğlu olmasının sürpriz niteliği taşımayacağı aktarıldı. Ancak CHP Lideri’nin önceki kurultayda Muharrem İnce’nin anahtar listesinde yer alan Nalbantoğlu’na karşı nasıl bir refleks göstereceğinin de merak edildiği vurgulandı.