GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Aralık 2022 Salı 15:32

CHP’de Küçük Menderes bir araya geldi… Temsiliyet için konsensüs!

Genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı sürecini başlattığını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, “Küçük Menderes’te öteden beri bir temsil istiyoruz. Kemalpaşa’dan başlayarak, Tire, Ödemiş, Kiraz Beydağ ve Bayındır İlçe başkanları ve belediye başkanları olarak toplandık ve kendi aramızda böyle bir karar aldık” ifadelerini kullandı. Halis istifasını Cuma günü açıklayacağını belirtti.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de genel seçimlere kısa bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki milletvekilliği aday adaylığı süreci hızlanarak devam ediyor.

Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ve Karabağlar İlçe Başkanı Mustafa Türkbay’ın 26 Aralık öncesi istifa etmesine kesin gözüyle bakılırken, ilk istifa kararı Ödemiş’ten geldi Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis 2023 yılında gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleri için aday adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.

KÜÇÜK MENDERES’TE TEMSİL İSTİYORUZ
Egedesonsöz’e konuşan Halis, “Küçük Menderes’te öteden beri bir temsil istiyoruz. Kemalpaşa’dan başlayarak, Tire, Ödemiş, Kiraz  Beydağ ve Bayındır İlçe başkanları ve belediye başkanları olarak toplandık ve kendi aramızda böyle bir karar aldık. Ben sorumluluk istedim, zaten bize önermişlerdi... Biz kararı genel merkezin takdirine bırakıyoruz tabii ki. Cuma günü istifa edeceğiz” ifadelerini kullandı. Halis ayrıca yeni ilçe başkanının nasıl belirleneceği sorusuna ise, “Genel merkez atama gerçekleştirilecek” diyerek yanıt verdi.