GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Şubat 2019 Çarşamba 13:49

CHP’de kritik süreç: Gözler Bayraklı'da

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetki aldığı ilçeler arasında yer alan Bayraklı için gözler genel merkeze çevrildi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde aday belirleme çalışmalarında sona gelen CHP’de gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun vereceği karara çevrildi. İstanbul ve Ankara’da bazı ilçeler ile Bodrum ve İzmir Bayraklı’nın da bulunduğu son listeyi açıklayacak olan Kılıçdaroğlu, görüşmeleri tamamladı.  Kılıçdaroğlu’nun bugün ya da yarın adayları ilan etmesi bekleniyor. Parti Meclisi’nden adayları belirleme yetkisi alan Kılıçdaroğlu, yetkisini kullanarak atamaları yapacak.

İzmir’in en büyük metropol ilçeleri arasında yer alan Bayraklı’da Kılıçdaroğlu, masaya eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı getirmişti. Karşıyaka’da 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan Durak’ın ilk görev dönemi olan 2004-2009 yılları arasında Bayraklı ilçesi Karşıyaka’ya bağlıydı. 2009’da Bornova’dan üç mahalleyi da alarak kurulan Bayraklı İlçesi’nde Durak döneminde yapılan hizmet binaları ve birçok proje bulunuyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın aday gösterilmediği yeni süreçte Bayraklı’ya talip birçok isim de yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun yetkiyi kendisine almasından sonra kulis çalışmalarını hızlandıran aday adayları milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları üzerinden atanmak için yoğun gayret gösteriyor.

Son parti meclisi toplantısında Durak’ın ismi karşısında kendisini ortaya koyan ve adaylık talebinde bulunan PM Üyesi eski Milletvekili Erdal Aksünger’in hamlesi Kılıçdaroğlu’nu sinirlendirmişti. Adeta kendisinin oylanacağını düşünen ve tavrını net bir şekilde ifade eden Kılıçdaroğlu’nun Durak kararından vazgeçmeyeceği düşünülüyor.  Genel merkez kulislerine göre Durak isminin Kılıçdaroğlu’nun önündeki listede birinci sırada olduğu dile getiriliyor.