GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ağustos 2016 Cuma 14:13

CHP'de Kılıçdaroğlu’nun danışmanın açığa alınmasına ilk tepki: Böyle bir ortamda…

Aksünger, Kılıçdaroğlu’na danışmanlık yapan Gürsul’un İÜ’deki FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınmasını yorumladı: Yakın tanıdığımız bir arkadaşımız. İlişki bütünlüklerine baktığım zaman öyle bir şey olmasına pek ihtimal vermiyorum. Ama böyle bir ortamda ne olacağı belli olmuyor ki!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilim, teknoloji ve iletişimden sorumlu danışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul'un İstanbul Üniversitesi'ndeki (İÜ) görevinden açığa alınması sonrasında partiden ilk açıklama geldi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturma kapsamında açığa alınan Gürsul için konuşan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "At izinin it izine karıştığı bir dönemden geçiyoruz. Bakalım altından ne çıkacak?" dedi.

İNŞALLAH AKLANIR...

Aksünger, "Genel başkanın dışarıdan hizmet getirdiği bir danışmanıydı. Benim kadrolarım içinde değil ama duyunca ben de şaşırdım. İnsanı tedirginliğe de itiyor. Her yerden kimin ne olduğu belli olmayan bir dönem... Ama Fatih Bey'in açıklamalarında bunların asparagas olduğunu ve aklanacağını söylüyor. İnşallah aklanır. Bu bir yanlış anlamadır" diye konuştu.

BAKALIM ALTINDAN NE ÇIKACAK?

Gürsul için, "Yakın tanıdığımız bir arkadaşımız" diyen Aksünger, "Partide olanları tanımamak mümkün mü? Arkadaşın yaşamı, ilişki bütünlüklerine baktığım zaman öyle bir şey olmasına pek ihtimal vermiyorum aslında... Ama böyle bir ortamda ne olacağı belli olmuyor ki. Yanlışlıkla bir yerde bir ilişki bütünlüğü mü vardı? Yoksa birileri bir şey yaparken bu farkında değil midir? Bakalım altından ne çıkacak? Çünkü at izinin it izine karıştığı bir dönem yaşıyoruz" dedi.

KUŞ UÇMAZ

Herhangi bir sızdırma durumu olup olmamasıyla ilgili net konuşan Aksünger, "Bizim partide bu işlerin başında ben varım. Herhangi bir sızma olamaz. Kuş uçmaz. Partide kademeli güvenlik sistemleri var. En üstte benim hiyerarşim  var. Onların parti içinde icra anlamında bir yetkileri yok. Genel başkan danışmanlığı yapıyorlar. Parti bize ait" açıklamasında bulundu.

AKLANIP AKLANMAMA DURUMUNA GÖRE...

Gürsul'un parti içindeki görevinde ilerleyen günlerde değişiklik olup olmayacağına ilişkin de görüş bildiren Aksünger, "Kendi savunmasını ortaya koyduktan sonra aklanıp aklanmama durumuna göre konuya bakmamız lazım. Genel başkanın tasarrufunda olan bir konu. Fatih Bey'in açıklamlarından da anladığımız kadarıyla bu işin bir kumpas bir deli saçması olduğunu söylüyor. İnşallah deli saçmasıdır. Bir an önce kendi sıyrılır. Biz de bu dönemde bazı şeyleri soru işaretiyle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.