GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Nisan 2016 Pazartesi 16:10

CHP’de Karabağlar krizi: 6 meclis üyesi istifa verdi!

Karabağlar Belediyesi’nde Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na muhalif olan altı meclis üyesi İl Başkanı Alaattin Yüksel ile görüştü. Meclis üyeleri, Başkan Selvitopu’nun fevri davrandığını ifade ederken kendisinin uyarılmasını istedi. Meclis üyeleri ayrıca istifalarını sundu.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nde gerçekleştirilen meclis komisyon üyeliği ve başkanvekilliği seçimleri nedeniyle yaşanan kriz sürüyor.

AK Parti Grubu, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun oylar sayılırken ara vermesine itiraz ederken konuyu kaymakamlığa taşımıştı. Aynı konu CHP içinde de krize neden oldu.

Parti grup toplantısında Belediye Başkanı Selvitopu’na muhalif Meclis Üyeleri Turan Manduz, Bülent Torun, Tuncer Polat, Emin Uztemur, Zakir Bel ve Latif Yelekçioğlu seçimlerde yanlış yapıldığını belirtti. AK Parti ve CHP’li isimler aynı düşününce Selvitopu ve beraberindeki meclis üyeleri ise sayı olarak yetersiz kaldı.

CHP’de yaşanan kriz partiye yansırken İl Başkanı Alaattin Yüksel, 6 meclis üyesi ile bir araya geldi. İl Başkanlığı’nda muhalif isimlerle buluşan Yüksel, durum değerlendirmesi yaparken partide birlik ve beraberliğin bozulmamasını istedi.

REST ÇEKTİLER, İSTİFA SUNDULAR
Oldukça tartışmalı geçen toplantının ardından meclis üyeleri ile Başkan Yüksel anlaşamadı. İsimler tek tek istifalarını sundu.

Belediye Başkanı Selvitopu’nun partide birlik ve beraberliği sağlayamadığını ifade eden meclis üyeleri bu tür bir ortamda çalışmalarının zor olacağının da altını çizerken yarın yapılacak meclis oturumuna katılmayacaklarını da duyurdu. Yüksel ise, partiye sunulan istifaları henüz işleme koymadı.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Meclis üyelerinin istifa kararının ardından konuşan İl Başkanı Alaattin Yüksel, “İstifalarını kabul etmedim. Görüşmeler devam ediyor. Herhangi bir işlem yapmadık. Meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya gelmeden önce belediye başkanı ve ilçe başkanı ile görüşmüştüm. Bu kararlarının ardından tekrar görüşeceğim. Şimdilik işleme konulmuş bir istifa dilekçesi yok” dedi.