GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ocak 2016 Çarşamba 14:36

CHP’de kadın örgütü koltuğuna 2 aday daha!

İl kadın kolları kongresi için iki isim daha yola çıktı. Hafta sonu yapılacak olan kongrede 4 isim aday…

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - 9 Ocak’ta yapılacak olan il kadın kolları kongresine iki isim daha adaylığını açıkladı. Karşıyaka Meclis Üyesi Nurşen Balcı ve İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Saniye Bora Fıçı adaylığını açıkladı.

9 Ocak’ta İzmir Sanat’ta yapılacak olan kongrede 4 isim yarışacak.

İl binasında yaptığı açıklamayla il kadın kolları kongresine adaylığını duyuran Karşıyaka Meclis Üyesi Nurşen Balcı’ya Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, ilçe kadın kolları başkanları ve partili kadınlar destek verdi.

BABAMIN MİRASINI EN İYİ ŞEKİLDE...
Balcı yaptığı açıklamada, “9 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan il kadın kolları kongremizde hazırlayacağımız bir ekiple CHP’nin hizmetine talip olacağız” sözleriyle konuşmasına başlayan Balcı, “Bildiğiniz gibi hem içte hem dışta çok yönlü tehlike ve sıkıntılar içerisindeyiz. Ülkemizin karşı karşıya olduğu tehlike ve sıkıntılar içerisindeyiz. Bu sıkıntıların sorumlusu 13 yıllık AKP iktidarıdır.  AKP iktidarı içeride toplumuzu bizden olanlar ve bizden olmayanlar, bize oy verenler ve bize oy vermeyenler olarak ikiye ayırmıştır. Dışarıda ise Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği Yurtta sulh cihanda sulh politikasını terk etmiştir. Barışık olduğumuz bir ülke kalmamıştır. Ülkemizi bu durumdan kurtaracak yegane parti CHP’dir. Biz CHP’li kadınlar görevlerimizin ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Nasıl ki tüm seçimlerde kapı kapı dolaşıp partimize oy istediysek, şimdi de partimizin üyeleri olarak birlik ve beraberlik içerisinde ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bu görevi yerine getirebilecek bilgi ve enerjiye sahibiz. Buna inandığım için ve gelen talepler üzerine istekleri geri çevirmeyerek partimin hizmetine aday oldum. CHP benim babamdan devralıp, çocuğuma bırakacağım en güzel mirastır. Eğer seçilirsem bu mirası en iyi şekilde temsil edeceğimden emin olmanızı dilerim” ifadelerini kullandı.

KADINLARIN ADAYIYIM
İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Saniye Bora Fıçı ise, “10 aydan bu yana il kadın kolları yönetim kurulu üyesiyim. Ciddi dönemler yaşadık. Seçimlerle dolu bir dönem atlattık. Bu dönemde bizi ciddi tecrübe sahibi yaptı. Kadın örgütümüzü, 30 ilçede kadınlarımızı ve başkanlarımızı tanım şansına sahip oldum. 14 ilçede yeni başkanlarımız seçildi. Onları tanıdım. Kendimi şanslı hissediyorum. Kadınların adayı olarak yola çıktım. Kadının hak ettiği yere gelmesi için, getirebildiğin en iyi noktaya getirmek için çalışacağım. Hedefim bu. Benim bir başka işimde engellilere yönelik. Engelli seçmenler içinde projelerim var. 30 ilçede çalışmalar yapacağım. İlden yönetmeyeceğim. Beraber hareket edeceğiz. Kimsenin işaret etmeyeceği bir adayım. Kadınların desteğiyle aday oldum. Bütün adayların yolu açık olsun. Bir arkadaşımız ipi göğüsleyecek. Kim kazanırsa kazansın ben her zaman destek vereceğim. Benden kim destek isterse bir CHP’li olarak hepsinin yanındayım” açıklamasıyla adaylığını duyurdu.