GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ağustos 2016 Perşembe 15:29

CHP’de İzmir fotoğrafı netleşti: Toplantıya tebrik mesajı!

Yüksel’in istifası sonrası yönetim kurulunun Güven’i başkan seçmesi sonrası yaşanan tartışmalara nokta MYK’da İzmir’in durumunun gündeme alınmamasıyla konuldu. Genel Merkez bu tavırla ‘Güven’le devam’ mesajı verdi. Öte yandan Güven başkanlığındaki ilk yönetim kurulu toplantısına tebrik mesajı geldi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir’de Alaattin Yüksel’in şok istifası sonrası yaşanan çalkantılı süreç devam ediyor.

Yüksel’in istifasının ardından hemen harekete geçen İl Yönetim Kurulu tüzüğe uygun hareket planıyla kendi içinde oylama yapmış ve Asuman Ali Güven’i başkan seçmişti.

Seçim partiyi ikiye ayırırken, bir kesim Genel Merkez’e sorulmadan yapılan seçime tepki gösterirken, diğer bir kesim de tüzüğe uygun hareket edilmesi nedeniyle kararı onaylamıştı.

Bu atmosferde gözler CHP İzmir’de Yüksel’in istifası ve Güven’in seçilmesi sonrası yapılacak ilk Merkez Yürütme Kurulu toplantısına çevrilirken, Egedesonsöz toplantıdan bir gün önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’in durumunun gündeme alınmaması ve soğumaya bırakılarak Güven ve yönetimiyle devam edilmesinden yana tavır koyduğunu duyurmuştu.

Gelişmelerin ardından yapılan MYK toplantısında İzmir Örgütü gündeme alınmadı. Ülkenin içinden geçtiği süreç ve artan terör olaylarının masaya yatırıldığı toplantıda İzmir Örgütü’nün durumu hakkında değerlendirme yapılmadı. MYK’nın bu tavırla ‘Güven ve yönetimiyle yola devam’ mesajı verdiği bildirildi.

MYK toplantısının ardından akşam saatlerinde yapılan il yönetim kurulu toplantısına da Genel Merkez'den gelen tebrik mesajı fotoğrafı netleştirdi. 

- CHP'DE GÜVEN BAŞKANLIĞINDAN İLK ZİRVE: TEBRİK MESAJI GELDİ... 

Öte yandan CHP ilçe başkanları da Güven’e destek için harekete geçti. Başkanlar önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yaparak Güven’e destek açıklamasında bulunacak.

İMZA HAREKETİ ÇIKAR MI?
Partide Güven ve yönetimine büyük ölçüde onay çıkmasının ardından hayata geçecek senaryolar da tartışılıyor. Yüksel’e muhalif Bayraklı, Konak ve Bornova örgütlerinin Güven ve yönetimine de karşı durduğu, MYK’dan onay çıkması halinde imza hareketi için çalışmalara başlayabileceği öğrenildi.