GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2016 Cumartesi 18:02

CHP’de İzmir’de büyük zirve raporu: ‘İkinci bölüm’de neler konuşuldu?

Geniş katılımlı Danışma Meclisi Toplantısı’nda Genel Sekreter Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Koç, İl Başkanı Yüksel ve Başkan Kocaoğlu’ndan önemli mesajlar geldi. Örgütü ikinci bölümde parti için sorunları masaya yatırdı.
Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İl Örgütü Kültürpark’ta İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Danışma Meclisi Toplantısı’nda bir araya geldi.

- SINDIR, KOÇ, YÜKSEL VE KOCAOĞLU’NDAN ÇARPICI MESAJLAR…

Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de davet edilmesiyle oldukça geniş katılımlı yapılan toplantıda CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, İl Başkanı Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir milletvekilleri, İzmirli PM üyeler, belediye başkanları, ilçe ve ilçe yöneticileri, il delegeleri ve çok sayıda partili de hazır bulundu.



Danışma Meclisi Toplantısı 4 ana gündem maddesiyle toplandı. CHP İzmir Örgütü 2019 için ortaya koyduğu yüzde 60 hedefine ulaşma yöntemlerine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Toplantıda ayrıca yerel seçimde 30 ilçeyi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanma hedefine dair düşünceler paylaşıldı. Zirvede partide birlik, dayanışma ve demokrasi kültürünün geliştirilmesine ilişkin öneriler de sıralandı. AK Parti hükümetinin İzmir’e karşı tutumu ve terör iklimi üzerinden genel değerlendirmeler de toplantının gündemi arasında yer aldı.

Toplantı iki bölümde halinde gerçekleşirken basına açık bölümde Genel Sekreter Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Koç, İl Başkanı Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu örgüte seslenerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinde de önemli mesajlar geldi.

Toplantının basına kapalı bölümü ise serbest kürsüyle yapıldı. Partililer isteğe göre söz alarak gündem maddeleri dahilindeki görüş, eleştiri ve önerilerini sıraladı.

Oturumda söz alan Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve CHP Eski PM Üyesi Yüksel Çakmur’dan önseçim vurgusu geldi. Çakmur 2019’da belediye başkan adaylarının da önseçimle belirlenmesi gerektiğini söyledi.

CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş ise sokağa inme çağrısı yaptı. İl Eski Başkanının halkla daha yakın temas vurgusu yaptığı öğrenildi.

İl Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları’ndan ise kota çıkışı geldiği bildirildi. Başkanlar parti yönetiminde gençlere ve kadınlara daha çok yer ayrılması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Evsen de kaybedilen 8 ilçede kadınlara ve gençlere daha aktif görev verilmesi gerektiğini aksi takdirde bu ilçelerin geri kazanılmasının zor olduğunu söyledi. 

TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI: GÜNDEM YENİ BİNA
İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Danışma Meclis Toplantısı’nın ardından Genel Sekreter Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Koç ve İl Başkanı Yüksel ilçe başkanlarıyla bir toplantı daha yaptı.



İl Örgütü’nün bu toplantıda çok katlı bir il binası satın alma fikrini İdari ve Mali İşlerden de Sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Koç’a ilettiği ve olumlu yanıt aldığı öğrenildi. CHP İl Örgütü mevcut bina yerine yeni bir yer satın alarak gençlerin ve kadın kollarının da katılımıyla çalışma alanını genişletmeyi planlıyor.

Ayrıca Koç’tan İzmir’e ve örgüte övgü geldi. İzmir’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın kenti örnek kent olarak gösterdiği, İl Başkanı Yüksel’i deneyimleri üzerinden överek Genel Merkez’in İl Örgütü’nden beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu söylediği öğrenildi.

İlçe başkanlarının tam kadro katıldığı toplantıda bazı örgütler de bina taleplerini Koç’a iletti.