GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ocak 2016 Perşembe 10:09

CHP’de İnce’den sonra Oran da çekildi!

Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den sonra Umut Oran da aday olmayacağını açıkladı.

1 Kasım seçimleri sonra partinin başarısız olduğunu belirterek olağanüstü kurultay çağrısı yapıp genel başkan adayı olacağını açıklayan eski İstanbul Milletvekili Umut Oran da  hafta sonu yapılacak kurultayda aday olmayacağını açıkladı.

Olağanüstü kurultay çağrısı yapan ve imza toplamaya çalışan ancak Yalova Milletvekili Muharrem İnce de dün aday olmayacağını açıklamıştı.

600 İMZAYI BULAMADIM
Erteliyorum ama vazgeçmedim başlığı ile yazılı açıklama yapan Oran şunları dile getirdi:

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlığa aday değilim. Bu kararımla Sayın Kılıçdaroğlu’nu onaylamıyorum tam aksine onun anti-demokratik tutumunu tarih önünde mahkûm ediyorum. Ayrıca Kurultay’da Parti Meclisi üyeliği için de aday olmayacağım. Sayın Kılıçdaroğlu ile aynı noktaya düşmek istemiyorum. O sürekli ve her şeye rağmen genel başkan olmak için uğraşırken ben de sürekli ve her şeye rağmen 'genel başkan adayı' olmak için kendi ilkelerimle çelişmek istemiyorum. Ben, Sayın Kılıçdaroğlu’nun “tıpış tıpış hukuksuzlukları unutacaksınız” ve “bana ‘bu bir demokrasi şölenidir’ deme fırsatı vereceksiniz” şeklindeki çağrısını da reddediyorum. Sade bir CHP üyesi olarak Anadolu’yu yine karış karış dolaşacağım. Nerelerde hata yapıldı, CHP’yi nasıl iktidara taşırız diye yol arkadaşlarımla beraber çalışmaya devam edeceğim. Yani erteliyorum ama vazgeçmedim. Ve siyasete girerken düşündüğüm gibi: “Siyasetin kirli düzenini mutlaka değiştireceğim! Şartlar ne olursa olsun olağanüstü kurultay için gerekli 600 imzayı bulabilmeliydim; bulamadım, şartlar ne olursa olsun yaşanan seçim başarısızlığının hesabını sorabilmeliydim; soramadım. Şartlar ne olursa olsun sol kimlikle 6 Ok’un buluşabileceğini, Kuvayı Milliye ruhunun 2015’te de diriltilebileceğini parti yönetimine kanıtlayabilmeliydim, bu olanağı yaratamadım."