GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ocak 2018 Cuma 12:11

CHP’de il başkanlarından Ege zirvesi... Kılıçdaroğlu seferberliği!

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı başkanlar zirvesi Aydın’da İl Başkanı Ali Çankır ev sahipliğinde gerçekleşti. İl başkanlarının Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na tam destek içinde olduğu öğrenildi. Ayrıca kurultay delegelerinin ise illerde gerçekleşen toplantılarda görüşü alınacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 3-4 Şubat’ta gerçekleşecek kurultaya kilitlendi. 36’ncı Olağan Kurultay için İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, Yalova Milletvekili Muharrem İnce adaylıklarını açıklarken eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun da genel başkanlık yarışında var olacağı öğrenildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu henüz adaylığını açıklamasa da seçimde delegenin kantarına çıkarak görevine devam etmek istemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Gelişmelerin ardından İnce kurultayda oy kullanacak tüm parti delegelerini adeta radarına aldı.

Partinin Türkiye’de en güçlü olduğu il konumunda olan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekili seçildiği İzmir’in 52 delegesiyle ortaya koyacağı irade şimdiden merak konusu oldu.

İl Başkanı Deniz Yücel göreve gelir gelmez yaptığı açıklamalarla, “Genel başkanımızın yanındayız’ mesajı verdi. Kentte parti kulislerine yansıyan gelişmelerde İzmir’in blok olarak Kılıçdaroğlu’na destek vermesi beklense de küçük çapta bir firenin verilmesi de ihtimal dahilinde gösteriliyor.

İl Başkanı Yücel kurultaya gidilirken düğmeye basmış ve gün içinde saat 15:00’te doğal delegeler olan milletvekilleri, PM Üyeleri ve kongrede seçilen kurultay delegeleriyle gerçekleşecek bir zirve düzenlemişti.  3-4 Şubat’taki kurultayda PM’ye isim önerilmesi ve CHP Lideri’ne tam destek kararının çıkması beklenen toplantı öncesinde Başkan Yücel Aydın’a gitti.

BAŞKANLAR TAM DESTEK İÇİNDE
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Ege Bölgesi’nde yer alan illerin başkanları katıldı. İl Başkanı Yücel gün içinde örgütle kurultay toplantısı yapacaklarını belirtirken Aydın’daki görüşmenin de Ege Bölgesi için değerlendirme niteliği taşıdığını ifade etti. Toplantıda bazı il başkanlarının kurultay delegeleriyle değerlendirme zirvesi yapmadıkları için net bir ifadede bulunmadığı öğrenildi. Fakat il başkanlarının eksiksiz olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na tam destek içinde oldukları öne sürüldü.

AYDIN OLARAK TAVRIMIZ NET, GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ
Ev sahibi konumunda olan Aydın İl Başkanı Çankır,  Egedesonsöz’e konuşarak toplantı içeriği hakkında bilgi verdi. Başkan Çankır, “Ege Bölgesi’ndeki il başkanlarımızla kurultay öncesi toplantı yapmak istedik. Sağ olsunlar başkanlarımız teveccüh gösterdiler. 2019 yılındaki seçimler ülke için dönemeç niteliği taşıyor. CHP örgütleri en sade üyesinden ilçe ve illere kadar bu seçimleri hayati görüyor. Cumhuriyet değerlerinin yeniden sandıklardan çıkması mücadelesi olarak görüyoruz. 3-4 Şubat’taki büyük kurultayımızı da bunun başlangıç meşalesi olarak görüyoruz. O kurultaya ‘Ege Bölgesi olarak nasıl katkılarda bulunabiliriz’ diyerek bir araya geldik. Aydın il örgütü olarak konuşayım. 14 kurultay delegemizle beraber 17 Ocak’ta genel başkanımızı ziyaret ettik. Biz 14 imzayı genel başkanımıza verdik. Bizim Aydın olarak tavrımız net. Genel başkanımızın yanındayız” dedi.