GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2016 Pazar 14:05

CHP’de il başkanları zirvesinde neler konuşuldu?

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen il başkanları toplantısında sandık çevresi örgütlenme modeli masaya yatırıldı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçim tarihinin öne çekilmesinin gündeme gelmesi karşısında harekete geçti.

Gelişmelerin ardından doğan ihtimali değerlendiren örgüt bayram tatilinin ardından ülke genelinde sandık çalışmalarına başladı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kahramanmaraş’ta 81 il başkanıyla yaptığı toplantıda en az iki sorumlunun belirlenmesini öngören sandık çevresi örgütlenme modeli masaya yatırıldı.

CHP Lideri zirvede Türkiye’nin gündemi üzerinden mesajlar ve il başkanlarına da açık bir talimat verdi.

Kılıçdaroğlu, kanun hükmünde kararnamelerle ilgili açıklamarı sırasında  “81 il başkanıma sesleniyorum. Medyanın önünde açık talimat veriyorum. 81 ildeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız. Zulme ve zalime karşı duracağız. Her mazluma sahip çıkacağız” dedi.

CHP Lideri’nin basına kapalı bölümde il il değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

Toplantıda daha çok teknik konular üzerinde durulurken ilerleyen süreçte ne yapılması gerektiğine dair yol haritası da çıkarıldı.

Zirvede bir konuşma yaparak İzmir’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven buluşma sonrası değerlendirmesinde, “Toplantı çok iyi geçti. Çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.