GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ağustos 2016 Perşembe 20:08

CHP'de Güven başkanlığında ilk zirve: Tebrik mesajı geldi!

CHP İzmir'de Yüksel'in istifası sonrası göreve gelen yeni İl Başkanı Güven yönetim kuruluyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yeni görev dağılımıyla ilgili bir karar alınmazken Genel Merkez'den seçilen yönetime tebrik mesajının geldiği de belirtildi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP'de Alaattin Yüksel'in il başkanlığından şok istifası sonrasında göreve gelen Asuman Ali Güven yönetimiyle ilk defa olağan toplantısını gerçekleştirdi. 

Yönetim kurulunun oy birliği kararıyla tüzüğe uygun olarak seçilen Güven'in ilk toplantıda birlik beraberlik mesajları verdiği belirtildi. 

Ayrıca Güven'in yönetimdeki herkese görev vereceğini ve verilen görev alanlarının genişletileceğine dair sinyaller de verdiği ifade edildi.  

4 Ağustos Mitingi ve Çanakkale'de gerçekleşen il başkanları toplantısının değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda yeni yönetim için herhangi bir görevlendirme ve seçim gerçeklemediği öğrenildi. 

Gün içinde Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır'ın Güven'i arayarak yeni yönetimi tebrik ettiği de belirtildi. 

AKGÜL TOPLANTIYA KATILDI
Kongre sürecinde Yüksel'in rakibi Nevzat Kavalar'ın listesinde yer alan ve yönetimde yedek olan Şirin Akgül'ün de Güven idaresindeki ilk toplantıya katıldığı öğrenildi. Akgül geçtiğimiz günlerde Yüksel'den boşalan yönetim kurulu listesine girmişti.