GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ocak 2016 Cumartesi 13:36

CHP’de gözler yeni A Takımı’nda: İzmir’den kimlerin adı geçiyor?

Kurultayın ardından gözler 12 kişiye düşürülmesi beklenen yeni MYK’ya çevrildi. Kulislerde İzmir’den 4 ismin adı geçiyor.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP’de geride kalan hafta Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden koltuğa oturduğu ve yeni Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçildiği kurultayın ardından gözler ‘A Takımı’na çevrildi.

Görevde 6.yılını geride bırakan Genel Başkan Kılıçdaroğlu hafta içinde 8.kez vitrin değişikliği yapacak.

Kurultayda PM için önerdiği anahtar listeden 20 fire veren Kılıçdaroğlu’nun yapılan tüzük değişikliği ile MYK üye sayısını 17’den 12’ye düşürmesi ve bazı genel başkan yardımcılıklarını kaldırması bekleniyor.

BÖKE’NİN YERİ GARANTİ
12 kişilik kadro için yeri garanti görülen 2 isimden biri İzmir’den… PM’de alanında başka önemli bir isim bulunmaması nedeniyle Eski Musul Konsolosu ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesine kesin gözüyle bakılırken, kurultayda en çok oyu alan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin de A Takımı’ndaki yeri garanti görülüyor. Böke’nin oturduğu Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğunu koruyacağı ve yeni parti sözcü olarak atanacağı iddia ediliyor.

AKSÜNGER BİLİŞİME
MYK için İzmir’den adı geçen diğer isim kurultayda aldığı oyla Böke’nin ardından ikinci olarak PM’ye giren İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger… Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını da yapan Aksünger’in Bilişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilebileceği ifade ediliyor.

CHP’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanlık görevinin kime verileceği de merak konusu… Görev için yeniden PM’ye giren Veli Ağbaba ile Ordu Milletvekili Seyit Torun’un adı dillendirilirken, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın da şansı olduğu konuşuluyor.

İzmir’den MYK’ya girmesi olası diğer isim Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu… Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinin yanı sıra Sol Kanat başta olmak üzere birçok anahtar listede yer alan ve 411 oyla PM’ye seçilen Moroğlu’nun da Genel Başkan için bir alternatif olabileceği ve İl Başkanı Alaattin Yüksel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da desteğini alarak A Takımı’na girebileceği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu 12 kişilik yeni MYK’yı Salı günü CHP Grup Toplantısı’nda açıklayacak.