GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mart 2019 Cuma 14:02

CHP’de gözler Çalkaya için genel merkezde: 2 bomba isim!

Balçova Belediye Başkanı Çalkaya’nın 31 Mart yerel seçimleri için adaylığının düşürülmesi sonrasında gözler aday gösterilecek yeni isme çevrildi. Partililerden birbirinden önemli kulis bilgileri gelirken kararın en kısa sürede açıklanması bekleniyor.

EGEDESONSÖZ- Balçova Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mehmet Ali Çalkaya’nın 31 Mart yerel seçimleri adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla düşürüldü.

Yerelde ilçe ve il seçim kurullarında partinin avukatları tarafından sürdürülen mücadele başarıyla sonuç verirken Haşim Kaya isimli vatandaşın YSK’ya ilettiği itirazın ardından Başkan Çalkaya’ya kötü haber geldi.

Diğer yandan 3 dönemdir koltukta oturan Başkan Çalkaya’nın adaylığının yeni süreçte yarışta yer almayacak olması durumunda kimin aday ilan edileceği de parti kulislerinde konuşulmaya başlandı. Yeni ismin genel merkez tarafından en kısa sürede açıklanması bekleniyor.

İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’ın Ankara’da olduğu ve görüş ile önerilerini genel başkan ve yardımcılarına sunduğu aktarıldı. Süreçte Çalkaya’nın da fikrinin alınacağı ifade edildi.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
Çalkaya’nın yokluğunda meclis üyesi aday listesinin ilk sırasında yer alan, 2014 yerel seçimlerinde Torbalı Belediye Başkan Adayı olan ve AK Parti’ye seçim kaybeden Ufuk Yörük’ün ismi konuşuluyor. Yörük meclis üyeliği adaylığından istifa ederek başkan adayı olarak ilan edilmesi ihtimal dahilinde… Ayrıca partide yıllarca görev yapmış ve sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan müzik eğitmeni Muharrem Dayanç da şansı yüksek olan isimler arasında gösteriliyor. Şenol Aslanoğlu, Suat İstanbul, belediye başkan aday adaylığına başvuru yapan Ergin Akman, 24 Haziran sürecinde milletvekili aday listesinde kendine yer bulan Devrim Barış Çelik’in de adı adaylık noktasında dillendiriliyor.

GENÇKAN, URUNGA VE KÖKKILINÇ
Parti yönetiminin Balçova’da kadın aday formülü uygulamaya da yakın olduğu aktarıldı. Kulislerde Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’a yakın olan Ezgi Deniz Urunga ya da Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı olan fakat meclis üyesi aday listesinin ilk sırasına yazılan Nilay Kökkılınç’ın aday gösterilebileceği belirtildi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevini yürütmüş olan 2018 yılının Şubat ayında gerçekleşen Olağan Kurultay’da da  Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi seçilen fakat ardından istifa eden Banu Gençkan’ın da kadın aday formülü noktasında adı geçiyor.

İKİ BOMBA İDDİA!
Ayrıca Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya’nın aday olarak gösterileceği de kulislerde konuşulan iddialar arasında… Öte yandan parti içinde yıllarca çeşitli görevler yürütmüş olan Mehmet Türkbay için de il yönetim kurulunun olumlu görüş bildirdiği belirtildi.