GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Şubat 2019 Pazartesi 16:52

CHP’de gözler Ankara’daydı: Bayraklı düğümü çözülüyor mu?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) henüz aday açıklanmayan kentlerde yetki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmişti. Bugün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında konunun ele alınması beklenirken sürpriz bir açıklama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Gündemimizde bu husus yoktu. Alınan yetki çerçevesinde yapılacak atamaları konuşmadık" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP’de geçtiğimiz cumartesi günü 71 belediye başkan adayı resmen duyurulmuş, aralarında İzmir-Bayraklı’nın da bulunduğu bazı kentler ile ilgili adaylık yetkisi Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bırakılmıştı.

Bugün ise gözler Genel Merkez’de gerçekleştirilecek MYK toplantısındaydı. MYK sonrası açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gazetecilerin "Belediye başkan adaylarının ataması konusunda takvim var mı? Bugün MYK'da gündeme geldi mi?" sorusuna yanıt verdi.

Öztrak açıklamasında, "Gündemimizde bu husus yoktu. Alınan yetki çerçevesinde yapılacak atamaları konuşmadık" dedi.

İSTİFA EDENLERİN YERİNE ATAMA YAPILACAK
CHP'de istifa eden ilgili olarak da Öztrak, "Boşalan ilçelerde gerekli atamalar yapılacak" dedi.

DSP'YE GEÇEN ADAYLAR
Öte yandan CHP Sözcüsü Öztrak, belediye başkan adayı olmak için DSP'ye CHP'lilerle ilgili olarak da, "Bir partiden aday olamayınca diğer bir partiden aday olmak üzere parti değiştirmek milletimizin teveccüh ettiği bir tavır değildir. Buna tevessül edenlerin partimizin oylarını böleceği kanaatinde değilim. Milletimiz bugün aday olmadı diye partisini değiştiren yarın bize de hizmette sırtını çevirmez mi?" dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?
Bayraklı adaylığı için önceki PM toplantısında onay alamayan Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak'ın cumartesi günkü MYK'da yeniden gündeme gelmesi tartışmalara yol açmıştı. PM toplantısında ise Bayraklı adaylığı doğrultusunda Erdal Aksünger lehine adaylık önergesi verilmişti. Tartışmalar sonucu Bayraklı için yetki Kılıçdaroğlu’na devredilmiş ve Aksünger adaylıktan çekilmişti.

Buca adayı ise PM’nin oy çokluğu ile Suat Nezir olarak belirlenmişti.