GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ekim 2016 Çarşamba 17:26

CHP'de 'Gaziemir' zirvesi: 2 başkan neler konuştu?

Başkan Şenol'un görevlendirme kararı sonrası peşi sıra gelen istifaların ardından CHP İl Başkanı Güven ile CHP Gaziemir İlçe Başkanı Tekin bir araya geldi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yaptığı görevlendirme sonrası gelen art arda istifalarla yaşanan krizin yankıları sürüyor.

Başkan Şenol’un, 2015 yılı 24 Kasım’ında düzenlenen Öğretmenler Günü kutlamasında bir öğretmen Barış Düdü’ye kafa atarak burnunu kıran Mehmet Tuncer’i istifasının ardından 6 ay önce yeniden özel kalem müdürü yaptıktan sonra bu kez koordinatör başkan yardımcısı olarak ataması deprem etkisi yarattı.

Belediyede önce Başkan Yardımcısı Abdürrahim Nursoy görevi bıraktı, ardından CHP’li belediye meclis üyeleri komisyonlardan istifa etti.

Yaşananların ardından CHP İl Başkanlığı’nda önemli bir zirve gerçekleşti. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ile bir araya geldi. Toplantıya CHP PM Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız da katıldı.

Toplantıda Umut Tekin’in ilçedeki krizi ve durumu anlatarak,  “Ben partimin yıpranmasını kesinlikle istemiyorum. Uzun süredir ilçede yaşanan bir problem var, bunun çözülmesini istiyorum. Fakat konunun muhataplarında bu duyarlılığı göremiyorum. Eğer sorun ilçe başkanlığında ve şahsımda görülüyorsa istifa etmeye hazırım. Bu konuda gerekeni yaparım” dediği öğrenildi.

CHP İl Başkanı Güven’in ise Tekin’e konuyu bildiğini ve kendisiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını söylediği bildirildi. Güven’in “İlçe başkanı olarak partiyi koruma ve kamuoyunda tartıştırmamak için verdiği çaba da ortada… Taraflarla görüşür, orta yolu buluruz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.