GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Temmuz 2017 Perşembe 17:13

CHP'de 'eski'lerden ilçe turu: Gündem 'Adalet'

CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcıları Altan İnanç ve Barış Erel Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde tamamlanan “Adalet Yürüyüşü” sonrası İzmir örgütlerini ziyaret etti. Dokuz ilçeyi ziyaret eden isimler Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş hatırasını verdi, nabız tuttu. 

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde tamamlanan “Adalet Yürüyüşü”ne katılan Örgütlerden Sorumlu İzmir eski İl Başkan Yardımcıları Altan İnanç ve Barış Erel ilçe turuna çıktı.  

Menderes, Torbalı, Selçuk, Beydağ, Tire, Kemalpaşa, Kınık, Aliağa ve Menemen’de ilçe başkanlarıyla bir araya gelen iki isim hem parti örgütlerini ziyaret etti hem de Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşteki fotoğraflarından oluşan tabloları hediye etti. 

Adalet yürüyüşünün ülkede büyük etki bıraktığını belirten iki isim parti örgütlerine bu sinerjinin yansıdığını söyledi. Durumun iyi anlaşılması gerektiğini belirten deneyimli isimler referandum sonuçlarıyla birlikte özgüveni yükselen parti örgütlerinin yeni döneme ilişkin çalışmalar yaparak enerjisini arttırması gerektiğinin altını çizdi. 

Partide Milletvekili Tacettin Bayır’ın il başkanlığı döneminde örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevini yürüten Altan İnanç, “Referandum ve adalet yürüyüşünün ardından partimizdeki hareketlilik sürüyor. Önümüzde yeni bir süreç var. Bu da delege seçimleri ve kongreler. Ziyaret ettiğimiz her yerde bu konuda hassasiyetle üzerinde durulması gereken fikirleri duyuyoruz. Parti örgütlerimiz önümüzdeki süreçte daha çok söz sahibi olmak istiyor. Yerel dinamikleri göz ardı etmeden, partimizin kurumsal kimliği ve çatısına uygun çalışmalar yapmak zorundayız” dedi. 

İl eski Başkanı Ali Engin’in döneminde örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılığı ve bir dönem il başkan vekilliği yapan Barış Erel de ziyaretlerin kendilerini ve parti örgütlerini mutlu ettiğini söyledi. Erel, “Partimizin en ücra köşelerinde bile hizmet eden, çalışan, çabalayan herkes genel başkanımızın verdiği mesajları çok iyi anlamış durumda. Örgütlerimiz bu mesajları yeni kongre süreciyle birlikte harmanlayarak çalışmalar yapacaktır. Biz sadece ziyaret yaparak yürüyüşle ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. Önümüzde 2019 seçim süreci var. Parti örgütlerimizin talepleri ve hassasiyetleri ciddiye alınmalıdır” diye konuştu.