GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Nisan 2018 Çarşamba 18:58

CHP’de eski genel sekreter konuştu: Ön seçim yapılacak mı?

Eski Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Sındır, 24 Haziran’da alınan erken genel seçim kararı için açıklamalarda bulunurken kamuoyunun merak ettiği ‘CHP’de ön seçim yapılacak mı?’ sorularına da açıklık getirdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- CHP eski Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 24 Haziran’da yapılacak erken genel seçim için açıklamalarda bulundu. Sındır ayrıca partisinin ön seçim kararı üzerinden önemli bilgiler verdi.

Sındır şunları söyledi:

"BU ERKEN DEĞİL BASKIN BİR SEÇİMDİR"
Bu erken seçime neden başvurulduğunu sorgulamak lazım… Dün Devlet Bahçeli’nin bugün de AK Parti Genel Başkanı tarafından yapılan açıklamalarından çıkan sonuç şu: Artık kardeşim biz daha fazla götüremiyoruz. Ülke ekonomik bir bunalımda. Bunu demiyorlar ama ortaya çıkan sonuç bu. Ülkenin ekonomisi bitik durumda. Türkiye’nin dış politikası iflas etmiş durumda. Türkiye’de hukuk üstünlüğü değil, üstünlerin hukuk egemen olacak. OHAL uzatıldı. Çıkan OHAL bunun göstergesidir. Bütün bu ülkeyi yönetememenin sonuçlarıdır. Seçime gidip kurtaralım yeniden görevi alalım, ülke batsa da yapacak bir şey yok 5 yıl vizemizi almış oluruz telaşından farklı bir şey değil. Erken seçim demek bile doğru değil. Bu bir baskın seçim. Daha düne kadar Recep Tayyip Erdoğan seçimler zamanında yapılacak diyordu. Şimdi sormak lazım ne oldu da tam tersine bir şey söylüyor. Gittiğim her yerde söylüyordum. Tayyip Erdoğan’ın sözüne güvenmek onun sözüyle hareket etmek abesle iştigal etmek anlamını taşır. Geçmişinde de ne dediyse tersini yaptı. Erken seçim meselesi de böyle bir süreç.

"ARTIK BU ÜLKENİN AKP İKTİDARINA TAHAMMÜLÜ KALMAMIŞTIR"
Biz CHP olarak onun dedikleriyle değil. Ülke adına bu süreci analiz eden, en kısa zamanda bu hükümetten bu vatanı kurtarmanın çabası içindeyiz. Ben genel sekreterlik görevi yaparken il ve ilçelere sandık sorumlularının belirlenmesi için yazısını yazmıştım. CHP olarak yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Partimizin organları görüşmelerini, arka kapı diplomasisi şeklinde sürdürüyordu. CHP 24 Haziran değil yarın seçim yapıyoruz deseler hazır bir partidir. Bunun özellikle altını çiziyorum. Vatandaşın bu konuda güven duyması önemli.  Türkiye’nin durumu ortada. Artık yaşam çekilmez hale geldi. Artık bu ülkenin AKP iktidarına tahammülü kalmamıştır. Ne kadar erkene alınırsa bu bizim için millet için doğru iyi olmuştur. Yerinde olmuştur.

ÖN SEÇİM YAPILACAK MI?
Ön seçim olacak mı diye soranlar oluyor. Partimizin hangi yöntemle karar vereceği tüzükte belirtilmiştir. Seçim kararı zaten önümüzdeki günlerde meclise gelecek. Partimizin organları da nerede hangi yöntemleriyle adayın belirleneceğine karar verecektir. Partimizin kendi içine dönük, bizi birbirimize düşürecek süreçlerden sakınması çok önemlidir.  Ön seçimde aday yoklaması da merkez yoklaması da olsa adayın kim olacağından önemlisi CHP’nin iktidar olmasıdır.  Bu OHAL adı altında baskıcı düzenden en kısa sürede kurtulması her şeyden önemlidir. Biz huzur istiyoruz. Bu da 24 Haziran’da sandıkta ortaya çıkacaktır.