GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Ocak 2017 Pazartesi 12:23

CHP’de Başkent’te ‘hayır’ zirvesi: Topa eski başkanlar da girdi!

Mecliste oylanan anayasa değişikliği teklifi için ‘Hayır’ propagandası yürütecek olan CHP’nin il eski başkanları süreçte aktif görev almak amacıyla Ankara’da toplantı kararı aldı. Zirve için İzmir’den Ali Engin’e davet geldi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Tarihi anayasa değişiklik teklifinin maddelerinin birinci tur oylamaları sona erdi.

Teklifin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) oylanmaya başlandığı ilk günden itibaren muhalif tutum sergileyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olası referandum için ‘Hayır’ kampanyası yürütecek.

TOPA ESKİ BAŞKANLAR DA GİRDİ
Genel Merkez ilerleyen günlerde sergilenecek sert muhalefetin sinyallerini verirken partinin eski il başkanlarından da propaganda sürecine destek hamlesi geldi.  

Görev yapmış önceki dönem il başkanları 21 Ocak tarihinde saat 11:00’de Ankara Büyükhanlı Park Otel’de toplantı kararı aldı.

Karabük İl eski Başkanı Bayram Karadağ’ın organize ettiği buluşma için 81 ilde görev yapan eski başkanlara çağrıda bulunulduğu öğrenildi.



Ege Bölgesindeki illeri de Manisa İl eski Başkanı Hasan Cahit Kaplan örgütlerken İzmir’den şu ana kadar Ali Engin’e teklif gittiği belirtildi. Kentin diğer eski başkanlarının da programda yer alıp almayacağı henüz netlik kazanmadı.

Çalışmalarda aktif görev almayı hedefleyen başkanların gerçekleştireceği zirveye 43 kişinin kesin katılacağı belirtildi. Sayının ilerleyen günlerde artması bekleniyor. 



TOPLU DEFANS TOPLU HÜCUM!
Eski Başkan Kaplan, “Zaten birçok arkadaşımız hala aktif görevde… Temel hedefimiz örgütlenme noktasında genel merkeze ilave destek vermektir. ‘Genel Başkanımıza nasıl katkı sunabiliriz?’ diye düşündük. Futbolda bir terim vardı; toplu defans toplu hücum… Bundan sonra önümüzdeki çok önemli süreçte çalışmalara ek katkı koyacağız” dedi.