GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ocak 2017 Pazartesi 16:58

CHP'de başkanlarla referandum zirvesi: Kocaoğlu da katıldı

Anayasa değişikliğinin TBMM’de oylanmasının ardından referandum hazırlıkları başlarken CHP Genel Merkezi belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Büyükşehir ve il belediye başkanları toplantısında değerlendirmeler yapıldı.

EGEDESONSÖZ - Anayasa değişikliğine ilişkin 18 maddenin TBMM’de kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı için referandum çalışmaları başladı. AK Parti ve MHP’nin “Evet” CHP ve HDP’nin ise “hayır” diyerek başlattığı meclisteki hareket alanlara yansıyacak.

Referandumda halkın hayır oyu kullanması için meydanlara inme kararı alan CHP, genel merkezde yerel yöneticilerle bir araya geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir ve il belediye başkanları katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Ankara’ya giderek görüş ve önerilerini sıraladı.

BÖLGE TOPLANTILARI
Büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla referandum çalışmaları, seçim stratejileri ve saha çalışmaları hakkında konuşan parti, bu dönemde yapılması gerekenleri masaya yatırdı. Partinin İstanbul, İzmir ve Antalya merkezli bölge toplantıları yaparak ilçe belediye başkanlarıyla da bir araya geleceği öğrenildi.

Egedesonsöz’e konuşan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Belediye başkanlarımızın fikir ve önerilerini aldık. Seçim ve saha deneyimleri var. Biz bu deneyimlerden faydalanmak istiyoruz. Kendi bölgelerindeki durumu bize anlatıyorlar. Biz de buna göre bir strateji belirleyeceğiz. Bölge toplantılarının tarihleri henüz netleşmedi. Milletimiz, meclisten dayatma ile geçirilen başkanlık sistemine referandumda ‘hayır’ diyecektir. Bu sistemin ülkemize bir faydası yok. Biz de bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.