GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mayıs 2016 Salı 07:03

CHP’de AK Partili yöneticinin paylaşımına yorum ihraç getirdi!

AK Partili Boztepe’nin sosyal paylaşım sitesinde yaptığı haberin altına partiyi eleştiren yorum yazan CHP’li üyenin 1 yıl ihracına karar verildi.
Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe geçtiğimiz aylarda CHP’li belediyelerdeki akraba listeleri paylaşımıyla gündem olmuştu.

Boztepe Menemen ve Çiğli belediyelerini ‘akraba kadrolaşması’ üzerinden eleştirmişti. AK Partili Yönetici bu iddialarıyla ilgili haberleri sosyal medyada paylaştı. CHP Karşıyaka Üyesi Şakir Genç bu paylaşımlardan birinin altına partisini eleştiren bir mesaj yazınca disiplinin yolunu tuttu.



Genç’in “Ya bu CHP değil, ya ben CHP’li değilim! Bu utanmadan pişkinlikten öte bir şey! Nerede ilçe-il ve Genel Merkez yönetimleri? Yoksa bu suça ortak mısınız? Beyler/bayanlar! Bu skandal salt Çiğli değil Menemen ve Karşıyaka Belediyeleri’nde de var. Akraba Dükalığına, bankamatikçiler ordusuna dönüştürülen belediyelerimiz! Aslen sosyal demokratlar! Kırk bin kere maşallah!” paylaşımı Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım tarafından görülünce disiplin süreci başladı.

Genç hakkında nihai karar İl Disiplin Kurulu’ndan çıktı. Kurul, Genç’in bu yorum nedeniyle 1 yıl süreyle geçici ihracına karar verdi.