GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2019 Pazar 14:26

CHP’de adaylık öncesi lobi savaşları: Bu kez O'nun için gittiler!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden aday belirleme çalışmaları sürerken İzmir’de örgütlü olan esnaf teşkilatı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.  Esnaf temsilcileri Büyükşehir için Mehmet Ali Susam’ı isterken ilçeler için de görüş bildirdi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesi aday belirleme çalışmalarının sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler hafta içinde yapılacak olan kritik MYK ve PM toplantılarına çevrildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak olan kurullar İstanbul’un ilçelerine ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilecek isimleri ilan edecek.  İzmir’i, Büyükşehir ve ilçeler olarak ikiye bölmeyi planlayan parti yönetiminin ayrıca gündeminde 2014 yerel seçim sonuçlarına göre CHP’de olmayan ilçeler de yer alıyor. Bu ilçelerin, yapılacak ilk toplantıya getirilip getirilmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasından sonra Büyükşehir’e göz kırpan 20’nin üzerinde isim çalışmalarını sürdürüyor. Resmi başvuru yapanlar kadar yapmayanların da sıra beklediği Büyükşehir adaylığı için adaylar dışında örgütlü bulundukları STK, dernekler ve etkiledikleri kitleler de çalışıyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde önemle durduğu İzmir için birçok kişiyle görüşürken yüzlerce parti içinden ve dışından isme de görüşlerini sordu.  Eski/yeni birçok ismin görüşünü de alan Kılıçdaroğlu’na İzmir’den bu kez esnaf teşkilatı gitti. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun annesinin taziyesi nedeniyle katılamadığı görüşmeye İzmir’den 20’nin üzerinde oda başkanı gitti. İzmir’den Ankara’ya giderek Kılıçdaroğlu ile 1,5 saatlik görüşme yapan esnaf teşkilatının temsilcilerine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekilleri Selahattin Arslan, İbrahim Bayram ve Hulusi Demir öncülük etti.

SUSAM VURGUSU!
İzmir’de uzun yıllar Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği’nin başkanlığını yaptıktan sonra CHP’den milletvekili olan Mehmet Ali Susam hakkında görüş ve önerilerini dile getiren başkanlar seçimlerde esnaf teşkilatının önemine vurgu yaptı. Susam’ın kendileri için önemli olduğunu belirten oda temsilcileri adaylık ilanında bulunmayan ve görev talep etmeyen Susam’ın tercih edilmesinin kendilerini memnun edeceğini bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na uygun isimler arasında Susam’ın kendileri için değerli bir isim olduğunun altını çizdi. Kılıçdaroğlu’na “kime karar verirseniz takdir sizindir” diyen esnaf temsilcileri esnaf teşkilatının önemsenmesi halinde seçimlerde saha çalışmalarına katılacaklarını da vurguladı.

İLÇELERİ DE TALEP ETTİLER
Milletvekilliği görevinin ardından İzmir’de Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV)başkanlığı görevini yürüten Susam’ın dışında ilçeleri de masaya yatıran esnaf temsilcileri ilçeler için de isimleri bildirdi. Her ilçede esnafa değer veren, toplumun geniş kesimlerine hitap eden esnafları kucaklayacak kişileri tercih edeceklerini belirten isimler Kılıçdaroğlu’na İzmir ile ilgili görüş ve önerilerini de anlattı.

Öte yandan İzmir’de adaylık çalışmaları devam ederken CHP’de uzun yıllar aktif siyaset yapan eski Milletvekili ve İl Başkanı Alaattin Yüksel için İzmir Tarım Grubu, TMMOB’a bağlı bazı odalar, İZSİAD ve TARKEM yapılar Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmişti.  Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur için de bazı kesimlerin lobi faaliyetleri sürüyor.