GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mart 2023 Cuma 15:13

CHP'de aday adayları için yeni yöntem... Kapalı zarf hamlesi!

CHP’de aday seçim sürecinde ön seçimlerin yerine farklı bir yöntem uygulanacak. Bu yöntemde il ve ilçe teşkilatlarında görevli olan kişiler aday olarak görmek istedikleri isimleri kapalı bir zarf içerisinde Genel Merkez’e iletecek.
EGEDESONSÖZ – Seçim takviminin açıklanmasının ardından partiler de adayları belirleme sürecine girdi. 14 Mayıs’ta yapılacak olan TBMM Genel Seçimleri için siyasi partilerin adaylık süreçleri başladı. Partilere gelen aday adaylık başvuruları sonrası kimlerin aday olarak listelere gireceği merak konusu oldu.

CHP’de kimlerin aday olmasına dair ön seçim tartışmaları yaşanırken parti genel merkezi farklı bir yola başvurdu. Adaylık belirleme sürecinde teşkilatlarda görevli olan kadın kolları, gençlik kolları ve il ve ilçe yöneticileri etkin bir rol oynayacak.

9 Nisan’da aday listelerinin YSK’ya verilecek olmasından önce CHP’de aday olarak görmek istenen kişi kapalı bir zarf halinde Genel Merkez'e iletilecek. 3 Nisan’a kadar iletilmesi istenen mektuplar Oğuz Kaan Salıcı’ya verilecek.