GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Şubat 2016 Çarşamba 20:26

CHP’de 2 ilçe için kritik karar: Komisyon kuruldu

İl Yönetimi, haftalık olağan toplantısında Çiğli’de meclis üyelerinin disipline sevki, Karabağlar’da da İlçe Başkanı Yıldız için dilekçeyle verilen talebi karara bağlamak için 3’er kişilik komisyon kurdu.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısı Başkan Alaattin Yüksel idaresinde gerçekleşti.

Toplantının ana gündemi iki ilçede yaşanan disiplin süreçleri oldu.

CHP Çiğli Örgütü’nde süregelen krizde ilçe yönetimi, Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif tutum sergileyen meclis üyeleri Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ’ın kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline gönderilmesini talep etmişti.

Suların durulmadığı bir diğer ilçe Karabağlar’da da CHP Meclis Üyesi Selvinaz Ömür, kendisine hakaret ettiği ve saldırıda bulunduğu iddiasıyla CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın disipline sevk edilmesini talep ederek dilekçesini CHP İl Başkanlığı’na teslim etmişti.

KOMİSYON KURULDU
İl Yönetimi, iki ilçede yaşanan süreçleri karara bağlamak için iki ayrı komisyon kurulmasına karar verdi.

Karabağlar ve Çiğli ilçe sorumluları ve 3’er kişiden oluşacağı öğrenilen komisyonların olayları araştırıp, iç yüzünü öğrendikten sonra karar verecek.

DİYARBAKIR ZİYARETİ YİNE GÜNDEMDE
Öte yandan İl Başkanı Yüksel’in Şubat ayı başında tüm örgütle yaptığı zirvede gündeme gelen Diyarbakır ziyareti konusu il yönetimine de taşındı. Olası ziyaret hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.