GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Eylül 2017 Cuma 15:57

CHP Çiğli’deki seçimde 'sahte oy' iddiası: O seçimler iptal!

CHP Çiğli’de delege seçimleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İlçenin önemli mahallelerinden Ataşehir’de ‘sahte oy’ kullanıldığı iddiasıyla seçimler iptal edildi. Dosyanın il yönetimine gönderileceği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ-  CHP Çiğli’deki delege seçimlerinde yaşanan gerginlikler ‘sahte oy’ iddiaları ile yeni bir boyuta taşındı.

Mevcut yönetim ile muhalefet arasında ciddi çekişmenin yaşandığı Çiğli’de 13 Eylül günü önemli mahallelerden olan Ataşehir’de yapılan seçimler iptal edildi.

MERTOĞLU: SON SÖZÜ İL SÖYLEYECEK
4 oy farkla muhaliflerin kazandığı seçimde ‘sahte oy’ kullanıldığı iddiaları ortaya atılırken CHP İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

Mertoğlu, “yaptığımız incelemelerde bir tane ölü seçmeni, 3-4 tane gelmeyen kişiye bir de nüfus cüzdanı yanında olmayan kişi oy kullandırtıldığı tespit ettik. İlçe yönetimi olarak aldığımız kararla seçimi iptal ettik. Dosyayı il yönetimine göndereceğiz. Son sözü söyleyecek” dedi.

Mahalledeki muhalefet temsilcileri de olayı bu şekilde bırakmayacaklarını, iptal tutanağında kimlerin imzası olduğunu görmek istediklerini belirtti. Bu konunu gerekirse genel merkeze kadar taşınacağı ifade edildi.