GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Kasım 2017 Pazartesi 14:14

CHP Çiğli’de muhaliflerden bir aday daha: Sosyal medyadan açıkladı!

Mahalle delege seçimlerinde muhalif kanatta yer alan İlçe Eski Başkan Yardımcısı Özcan kongrede aday olacağını sosyal medya hesabından ilan etti.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takviminin ikinci etabı olan ilçe kongrelerine sayılı günler kalırken adaylar bir bir sahneye çıkıyor.

Mahalle delege seçimlerinde belediye ve ilçe yönetimi destekli listelere karşı açık ara üstünlük sağlayan Çiğli’nin muhalif kanadından ikinci adaylık açıklaması geldi.  Geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlığı için adaylığını ilan eden Erkan Akar’ın ardından bu kez Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Eski İlçe Başkan Yardımcısı Mert Özcan kongrede yarışacağını kamuoyuna duyurdu.

İlçede yürütülen muhalefette beyaz listeleri destekleyen Özcan Facebook’taki sosyal medya hesabından ilan ettiği adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarım...

Cumhuriyetin temel değerlerinin iktidar eliyle erozyona uğratılmaya çalışıldığı şu günlerde partimize ve onun yılmaz bekçileri olan siz partili yoldaşlarımızın önümüzdeki yükün ağırlığının hepimiz farkındayız.

Bu mücadele sen ben mücadelesi değildir vatan ve ülke çıkarlarının korunması mücadelesidir. Biz vatanseverler biliyoruz ki Atatürk ilke ve inkılaplarının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının yolu Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorumluluğunda ve önderliğindedir.

Bizler ülkemizde hak, hukuk, adalet isteyen kadın erkek eşitliğin savunan ırk, mezhep, renk ayrımına karşı gelen inançlara saygılı işçi ve emekçi haklarını savunan faşizme ve gericiliğe karşı olan partilileriz...

Yoldaşlar; Çiğli'mizde geçtiğimiz günlerde parti içi yarış olan delege seçimlerini geride bıraktık. Bu yarışın demokratik bir yarış olduğunu küskünlükleri dargınlıkları bir kenera bırakıp bu bağlamda kimseyi ötekileştirmeden birleştirerek partimizde yarıştığımız arkadaşların rakip değil ülke sevdalıları olduğunu belirtmek isterim...

Hedefimizin koltuk kapma sevdası olmadığını ve olmayacağını, çünkü Cumhuriyet Halk Partsi'nin her üyesinin Genel Başkanlık dahil tüm kadrolarında yöneticilik yapabilecek yeteneğe, inanca ve ruha sahip olduğunu biliyorum... Partimiz demokrasi geleneğine bağlılıkla her üyenin seçme ve seçilme hakkı olduğunu buna saygı duyup destekleyeceğini biliyorum.

Ülkemizin geleceği için bende Çiğli'den katkı koymak adına şahsımda bu yarışta görev alma arzusundayım. Delege seçimlerinde beyaz renge gönül vermiş yoldaşlarımızın iradesi sonucunda çıkaracağımız adaya sonuna kadar destek vereceğimizi açıkça ilan ediyorum. Örgütlü siyasetin gücüyle delege seçimlerini kazanan beyaz listedeki tüm arkadaşlar olarak bizler "ben değil biz diyen" bir anlayış ile hareket ediyoruz ve edeceğiz...

Bu şartlar altında geçmiş dönemde bilişimden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak hizmet ettiğim Çiğli Cumhuriyet Halk Partisi’ne bu dönem beyaz listeden ilçe başkanlığına aday adayı olduğumu tüm parti ve Çiğli kamuoyuna ilan ediyorum.”