GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 09:05

CHP Çiğli'de Erkan Akar dönemi

CHP Çiğli İlçe Örgütü, yeni ilçe başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Tek adaylı seçimde Erkan Akar 197 oy alarak yeni başkan oldu.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- CHP Çiğli Olağan Kongresi bugün Ataşehir Mahallesi’ndeki Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Erkan Akar’ın tek aday olduğu kongrede divan üyeliğine İzmir Milletvekili Deniz Yücel seçilirken Kurultaya; CHP YDK Üyesi Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 

Seçimde Erkan Akar 197 oy alarak yeni başkan oldu.

ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKAN OLAYLI KONGRE İÇİN NE DEDİ?
Yeni seçilen İlçe Başkanı Akar, olaylı kongrenin ardından, "Listelerle ilgili ufak tefek sorunlar oldu. Yaşanan kırgınlıklar mutlaka telafi edilecek. Bugünden itibaren kimsenin kaybetmemesi için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

-ÇİĞLİ KONGRESİ KARIŞTI!

NELER YAŞANDI?
Yeterli çoğunluğun sağlandığı kongrede açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Mert Özcan, birlikte görev yaptığı yönetim kademelerini partililere takdim ederek teşekkür etti. Özcan açılış konuşmasında, genel seçimlerde, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na rekor oy kazandırdıklarını kaydetti. 

ÖZCAN: ASLA OF DEMEDİK
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Çiğli’de başarılı bir süreç geçirdiklerine dikkat çekerek “5 yıldır hem yönetimim hem ilçe kadın kolları hem de gençlik kolları ile büyük bir özveri ile çalıştık. Bir an durmadık ve asla Of demedik hep partimizi daha ileriye taşımak için sahada olduk. Çok ama çok çalıştık,  gerçekten Çiğli’de oldukça dinamik bir örgüte sahibiz,  İzmir’de öbek çalışmalarını ilk bitiren ilçelerden bir tanesi olduk.   En fazla parti içi eğitim veren ilçe olduk. O da yetmedi, öbek çalışmamız bitmesine rağmen ikinci kez öbek çalışması yürüttük, ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Bizler Partimizi iktidar yapmak için çalıştık ancak ne yazık ki Türkiye Genelinde bu gerçekleşemedi” dedi. 

Özcan konuşmalarının devamında şunları aktardı:

‘26 MAHALLEDE 455 SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKTIK’
“Çiğli Örgütüne, Çiğlililere teşekkürü bir borç biliyorum, Milletvekilliği seçiminde 26 mahallede 455 sandıkta birinci parti olduk. Cumhurbaşkanlığı Seçiminde de Sayın Genel Başkanımızı yüzde 73 gibi rekor bir oy oranı destekledik. Bu başarıdan dolayı çok ama çok mutluyum.  Çiğli’de bir başarı var. 2019 yerel seçimlerinde de yüzde 62 gibi rekor bir oyla seçim kazandık.  Genel Seçimlerde de keza öyle oyumuzu arttırdık. 

’FEDAKARLIK İÇİN YAPILAN GÖREVLERDİR’
Seçilen ilçe başkanımız da bu bayrağı daha da yukarıya taşıyacaktır. Bu görevler bir mevki veya makama gelmek için yapılan görevler değildir. Bu görevler fedakarlık için yapılan görevlerdir. Partimiz için ülkemiz için ve yaşadığımız kent için yapılan görevlerdir. Birbirimizle kenetlememiz,  kol kola mücadele etmemiz gerekiyor. İnsanların farklılıkları, inançları ve etnik kökenleri dolayısıyla yargılanmadığı, kadınlarımızın  şiddet görmediği, akademisyenlerimizin, gazetecilerin  hapse atılmadığı  özgür  bir Türkiye istiyorum.  Ben inanıyorum Cumhuriyet Halk Partisi  bu kongreden güçlenerek çıkacaktır. Kongremizin partimize ve Çiğlimize hayırlı olmasını diliyorum. 5 yıldır kol kola yürüdüğüm örgütüme, ilçe yönetimime, ilçe kadın ve gençlik kollarına, uyum içerisinde çalıştığımız  Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’ye tekrar teşekkür ederim.

‘ÜLKEYİ ADETA BİR BATAKLIĞA ÇEVİRDİLER’
Ancak şunları da söylemeden geçmek istemiyorum evet Genel Seçimleri kazanamadık fakat bu iktidar da ülkeyi yönetemiyor. Seçimi kazandıkları günden bu yana ne zamlar durdu, ne de zulümleri… Ülkeyi ekonomik olarak adeta bir bataklığa çevirdiler. Önce KDV ve ÖTV arttı, ardından da her şeye zam geldi. Yaşanan bu ÖTV ve KDV artışı ile ister istemez doğalgazdaki, elektrikteki ÖTV ve KDV oranını  da arttırıldı, Bu ne demek? Soğuk kış aylarında doğalgaz zamlı gelecek demek. Mazota her gün yeni bir zam geliyor. Mazot ve benzin fiyatlarını takip etmek neredeyse olanaksız.

‘BULGAR PARASI BİZİM PARAMIZDAN DEĞERLİ OLDU’
Bunun yanında bir de en önemli tüketim maddeleri olan ekmek, gevrek zamlandı. Bir gevrek 10 lira her gün ayda üç öğün gevrek yeseniz 900 lira. İşte ülkemizin geldiği son durum bu kadar vahim… Dün çay simit hesabı yaparak CHP’ye yüklenenler bugün aynı hesabı yaparak Yüce Türk Milletinin hayatını zindana çevirmişlerdir. Çarşıda pazarda da durum bundan farklı değil, yangın sürüyor, taze fasulye 100 lira, havuç 40 lira… İnsanları öyle bir ekonomik buhrana mahkum ettiler ki buna kendilerinin dahi bir çözümü yok.  Paramızı pul ettiniz 1 Leva ( Bulgar Parası)  bile bizim paramızdan daha değerli 1 Leva 14 Lira 50 kuruş Emekliler ise asgari ücretin altında kalan 7 bin 500 liraya mahkum edildi.  Dul ve yetim aylıkları ise 7 bin 500 liranın dahi altında kalıyor. Bu ekonomik şartlarda emekliye gördüğünüz bu zulme biz elbette dur diyeceğiz. Kök maaş adı altında verilen sadakaya karşıyız. 

‘GÖZ BOYAMAK ÜZERİNE KURULU’
Aldığınız faiz kararına ve dövizi düşürme çabanıza rağmen yangın sürüyor.  Vatandaşı vergiler de boğmaya mı devam edeceksiniz? Yakında soluduğumuz havadan da vergi alacaksınız. Ancak bu bile ekonomiyi toparlamaya yetmez.  Sizin her şeyiniz göz boyamak üzerine kurulu.  Sadece bir süreliğine vatandaşın gözünü boyuyor ve yerel seçim öncesinde bunu da kendinize bir oy devşirme aracı haline getiriyorsunuz.  Algı operasyonları ile seçim kazanamazsınız. 

‘CHP’NİN KALESİNDEN SİZLERE OY ÇIKMAYACAK’
Bizler herkesin refah içinde, eşit ve özgür yaşadığı bir ülke istiyoruz. Bizler temiz bir doğa istiyoruz. SİT alanlarına, ormanlarımıza dokunulmayan, rant uğruna ağaçların kesilmediği bir ülkede yaşamayı hayal ediyoruz ve bunu da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında başaracağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bırakmış olduğu vasiyet ile laik, demokratik ve çağdaş bir hukuk devletini yeniden şahlandıracağız. Şu unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kacaktır. Ben inanıyorum ki bir dahaki seçimde yine Cumhuriyet Halk Partisi çözüm olacak ve seçimi biz kazanacağız. Bu gidişata bir dur diyeceğiz.  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde  yürüyerek  önce yerel seçimlerde bir zafere imza atacağız daha sonra da Genel Seçimlerde CHP iktidarına kavuşacağız.  Bizim iktidarımızda İzmir’e kesilen cezalar da son bulacak, İzmir hak ettiği hizmeti alacak. Kredilerin ve hizmetin önündeki engeller  bir bir bitecek. Sizler İzmirliyi sizlere oy vermiyor diye cezalandırıyorsunuz. Ancak ne yaparsanız yapın İzmirli bu baskılara asla boyun eğmeyecek. CHP’nin kalesinden sizlere oy çıkmayacak.  Unutmayınız ki İzmir Kurtuluşun şehridir.

YÜCEL: ‘GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ’
Özcan’ın ardından Kongrede konuşan CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, genel seçimlerin ardından yaşananların altını çizerek Türkiye'de insanların ötekileştirildiğine dikkat çekti. 

Yücel konuşmalarının devamında, “İnsanların ötekileştirildiği, ayrıştırıldığı bir Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz. Yakın zamanda çok kritik bir seçim atlattık Sayın Genel Başkanımız önderliğinde bir kader seçimi yaşadık, her seçime kader seçimi derler. Evet öyledir, ülkeyi 5 sene yönetecek kişiye, kadrolarına oy verirsiniz. Çok çalıştık ülkemizi barışa ve huzura götürecek partilerle ittifak yaparak seçime girdik ama yetmedi, az bir farkla kaybettik. Bundan sonra ne yapmalıyız önümüzdeki yerel seçimlere çok iyi hazırlanmalıyız. Bunu geçtiğimiz yıllarda başardık yine başarmalıyız Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongreler düğün havasında geçer, konuşarak, fikir alışverişi yaparak, istişare ederek hatalarımızı tespit eder güçlenerek yolumuza devam ederiz. Önümüzde yerel seçimler var. Bu mücadeleye hazırlanmamız lazım bugün buradan da güçlenerek çıkacağımıza eminim” dedi

Konuşmasında önceki CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve yönetim kuruluna teşekkür eden Yücel, "Mert başkanım yaptığı çalışmalardan bahsetti, 5 yıl beraber çalıştık bu süreçte çok çalışkan bir ilçe başkanı ve yönetim kurulu ile çalıştığımızı söylemem gerek ve hepsine teşekkür ederim. CHP kongrelerinin kazananı olmaz, kazanan sadece ve sadece CHP olur ve kongrelerimizi ve kurultayımızı tamamladıktan sonra en iyi şekilde hazırlanarak kaldığımız yerden devam ederek bu mücadeleye İzmir'den omuz vereceğimize inanıyorum. 5 sene İl başkanlığı yaptım. Partimiz bu çalışmamızı vekillik vererek onurlandırdı. Bunun sorumluluğunun çok ağır olduğunun farkındayım bu dönem Milletvekillerimiz, YDK üyelerimiz, MYK üyelerimizle ve tabi başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Türkiye'nin her yerinde çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugün burada bayrağı devralacak başkanımız ve yöneticilerine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜ: ‘KARANLIK DİKTAYA DİRENECEĞİZ’
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, gerçekleştirdiği kısa  konuşmasında,“1999’da partiye üye oldum ve tüm kongrelerde her zaman oldum. Bazen kazandık, bazen kaybettik ama asla birlik ve beraberliğimizi bozmadık ve  Çiğli’de oyumuzu hep arttırdık. Her zaman  dediğimiz gibi birleşe birleşe kazanacağız. Bugüne gelirken birçok süreçten geçtik, tartışmalar oldu, anlaşmazlıklar oldu ama bugün buradayız ve CHP’nin iktidarı için yine beraber çalışacağız.   Önümüzdeki yerel seçimlerde de hem ilçemizin oyunu arttıracağız ve birçok ilçeyi de Büyükşehir’i de bir kez daha alacağız.  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Çiğli örgütünün desteğini arkamıza alarak her zaman karanlık diktaya direneceğiz” ifadelerini kullandı.

‘HER ZAMAN ARKASINDA DURACAĞIZ’
 Konuşmasının devamında, birlik ve beraberlik mesajı veren Gümrükçü, “2017’de Erkan Akar ile kongrede yarıştık, sonra da Deniz Yücel ile İl Kongresi’nde yarıştık.  5 yıl sonra da Mert Özcan, Hüseyin Çetin ve Şirin Akgül, Erkan Akar isminde birleşti,  işte bu CHP’nin  güzelliği. Ben o gün kaybetmiştim  daha sonra belediye başkanı oldum. Deniz Yücel şimdi  Milletvekili oldu. Erkan o gün kaybetmişti bugün ise ilçe başkanı oluyor. Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için büyük bir mücadele verdik ama kaybettik fakat geçmişteki hataları silmek için birleşe birleşe kazanacağız sloganını gerçek yapmak için gene bir arada olacağız. Her zaman Genel Başkanımızın arkasında dimdik duracağız. Ben her zaman Erkan Başkanıma yardımcı olacağım ama artık bayrak onda o çıtayı yükseltecek. Birliğimiz her zaman daim olsun. Çiğli İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olsun” şeklinde konuştu.

İFTİRALAR, PARTİMİZE ATILAN İDDİALAR İLE KAYBETTİK
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kongrede yaptığı açıklamada “Partimizde değişimin nasıl olacağına partimizin üyeleri karar verir. Lütfen bugün kürsüyü kullanın. Kullandığınızda lütfen partinin nasıl değişmesi gerektiğini söyleyin. Hem divanımız hem kongrede görevli il başkan yardımcımız bütün önerilerinizi not alacak ve tüm önerilerinizi genel merkeze ulaştırılmasını sağlayacağım. Buraya çıkan arkadaşlar eleştirirken özellikle yönetici pozisyonundaki arkadaşlar ilk önce özeleştiri ile başlasın. Biz bu seçimi yalanlar, dolanlar, kasetler, Cumhurbaşkanlığını iftiralar, partimize atılan iddialar ile kaybettik. Daha hakça düzen kurma imkanımız vardı ancak maalesef olmadı. Tüm suçu  yandaş kanallara atacak değiliz. Bizim de yanlış yaptığımız eksik yaptığımız yerler var. Ben seçime 4 aylık il başkanı olarak girmiştim. Bu nedenle benim yapmadığım eksik bıraktığım çokça konu olabilir. Kürsüye çıkan arkadaşlar son 20 yıldır partide görev aldıklarını bilerek, neyi eksik yaptıklarını, neyi farklı yapsaydık sonuca ulaşabilirdik diye anlatırsa o zaman partimizin değişimi, rotası için daha doğru sonuçlar elde ederiz” dedi.

Yerel seçim süreci hakkında konuşan Aslanoğlu, “Biz yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Şu an bir yerel seçim süreci yaşanıyor. Bizlerin belediyenin yaptığı hizmetleri halka aktarıyor olabilmemiz lazım. Belediye başkanları da ilçe yöneticileri de bu partinin evlatlarıdır. Onlar da genel merkezin arkasında dimdik duran yoldaşlarımızdır. Onlarla el ele vererek bu yerel seçimi kazanacağız” ifadelerini kullandı.

AÇ TAVUK KENDİNİ MISIR AMBARINDA GÖRÜRMÜŞ
AK Parti’yi hedef alan Aslanoğlu, “Çiğli’de 3-4 aday da yarışsaydı kongrelerden hep omuz omuza çıkacaktık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte olacağız. Siz bakmayın AK Parti’den bazılarının çıkıp 10 belediye alacağız diyenlere. Aç tavuk kendini mısır ambarında görürmüş. Dün alanlarda güçlü sesle bağırıyorduk yarın da aynı sesle bağıracağız. Bugüne kadar görev yapmış parti yöneticilerimize, il başkanlarımıza, Mert Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Buradan yepyeni umudu topluma aşılamalıyız. Yolumuz, yolunuz açık olsun" şeklinde konuştu.



AKGÜL: PARTİMİZİ YUKARI TAŞIYALIM

Erkan Akar’ın karşısına aday olarak çıkan  Şirin Akgül, adaylıktan çekilmişti. Akgül, gerçekleştirdiği konuşmalarda, birlik mesajı vererek,  “Biz Çiğli’de 2 aday yola çıktık ama bizim gönüllerimiz, kalbimiz, tolumuz ve hedefimiz bir. Biz tek yüreğiz. Bugün de yarın da daha sonra da hep beraber olacağız. El ele kol kola gideceğiz genel seçimleri kaybettik ama yerel seçimleri kaybetmeyeceğiz. Ben Erkan arkadaşımın elini kaldırdım ve sonun kadara yanındayım, destekçisiyim. Sizleri de bu partinin bayrağını her zaman dalgalandırmaya davet ediyorum. Herkes gelsin beraber çalışalım ve partimizi daha yukarılara taşıyalım” dedi. 



AKAR: ‘6 OK’A SADIK KALACAĞIM’

Adaylık konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Erkan Akar, “Herkesi beraber çalışmaya davet etti. Akar,  “ Bugün ilçe kongremizi yapıyoruz ama aslında 2024’te halkın yerel iktidarını kuracak bir olacak, diri olacak bir örgütü seçiyoruz. 38 yaşında Samsun’a çıkıp bu Azizi Millete İnan Mustafa Kemal Paşa’nın izindeyim, onun askeriyim, onun ilke ve inkılapları doğrultusunda her zaman 6 Ok’a sadık kalacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum” diye konuştu. 

‘KİMSE KAYBETMEYECEK’
AK Parti iktidarının vadesinin dolduğunu kaydeden Akar, “Birlik ve beraberlik içerisinde kırgınlık ve küskünlüklere bir son vererek hem İzmir’de hem de Çiğli’de büyük bir başarıya imza atacağız. Sokakları da gezeceği kapı kapı her eve gireceğiz ve bunu başaracağız. Biz kazanacağız. Örgüt kazanacak ve inanın hiç kimse kaybetmeyecek. Bugün bu salondan herkes kazanarak çıkacak. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük özverisiye kurulan 6’lı masa büyük bir başarıdır. Bizler de Çiğli’de herkesi kucaklayarak bu birlikteliği başararak hep birlikte yürüyeceğiz. Bu anlamda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız ve bu onurlu yolu onunla beraber yürüyeceğiz. Genel Başkanımızı kesinlikle yalnız bırakmayacağız. Biz de varız, biz de gençliğimize güveniyoruz. Gelin bu birlikteliğe sahip çıkın ve yeni yönetime sahip çıkın. Gelin el ele omuz omuza bu birlikteliği büyütelim. Yola çıktığımız günden beri tek amacımız vardı bu kokuşmuş esaretin son bulmasıydı bunu mutlaka başaracağız ve 2024’te bunun temelini atacağız. Sizlere bunun sözünü veriyorum. Bu kongrede özveride bulunan Şirin Akgül kardeşime ve Hüseyin Çetin ağabeyime çok teşekkür ediyorum.

LİSTE BELLİ OLDU 
Konuşmaların ardından oy verme işlemlerine geçildi. Başkan adayı Akar'ın listesinde şu isimler yer aldı.