GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ağustos 2023 Pazar 22:11

CHP Buca'da iki adaylı kongreye adım adım!

CHP Buca'da Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yakın isimlerden olan Çağdaş Kaya'nın ilçe kongresinde aday olacağı aktarıldı. Öte yandan eski meclis üyesi Hasan Sağlam ilçe başkanlığına adaylığını açıklamıştı.

EGEDESONSÖZ- Kurultay sürecinin devam ettiği CHP'de ilçe kongrelerinde sona yaklaşıldı. 

İzmir'de büyük bölümü tamamlanan ilçe kongrelerinde çoğu ilçede tek adaylı seçimler gerçekleştirilirken bazı ilçelerde rekabet yaşandı.

Kongresini gerçekleştirmeyen ilçelerden olan Buca'da ise rekabetin yaşanacağı kongreleden birisi olması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi cephesi arasında eski ilçe başkanı Çağdaş Kaya'nın adaylığında uzlaşı sağlandığı aktarıldı.

Süreç içerisinde Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'a yakın grup ile Büyükşehir Belediyesi cephesi ilçe adayının belirlenmesi için görüşmeler yürütmekteydi. Görüşmelerde Kaya'nın adaylığı konusunda hem fikir olunduğu ve Çağdaş Kaya'nın yarın adaylık açıklaması yapacağı belirtildi.

Mahallesinden delege seçilemeyen Hacer Taş'ın ilçe başkanlığına aday olmayacağı öğrenildi.

Öte yandan ilçede Suat Nezir, Ahmet Kılıç ve Lokman Fazla'nın desteklediği eski meclis üyesi Hasan Sağlam da adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.