GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2021 Salı 14:44

CHP boykot etti, Menemen'de kura çekilemedi

İzmir Valiliği’nin olağanüstü toplantı çağrısı ile bir araya gelen olan Menemen Belediye Başkanvekilliği kura seçimi öncesi CHP’den toplantıya katılmama kararı çıktı. Toplantıda salt çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle kura çekimi yarın (13 Ocak Çarşamba) saat 14:00'e ertelendi.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanarak cezaevine gönderilen ve görevden alınan Serdar Aksoy’un yerine geçecek başkanvekilinin belirlenmesi ile ilgili süreç devam ediyor. Gözler ise bugün yine Menemen’deydi.

İzmir Valiliği kura çekimi sürecinin tamamlanması için Vali Yardımcısı Hulusi Doğan'ı görevlendirip meclisin olağanüstü toplanması kararını almıştı.

Meclis, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında bir araya geldi. Millet İttifakı ise boykot kararı alındı. Meclis üyelerinden Deniz Karakurt ve Mehmet Karabiniş'in meclis toplantısına gözlemci olarak katıldı. Diğer üyeler ise toplantı salonuna gelmedi. 

8 ÜYENİN KATILMASI KURA İÇİN YETERLİ OLACAK
Doğan, salt çoğunluk sağlanmaması sebebiyle toplantınına yarın (13 Ocak Çarşamba) 14:00'e ertelendiğini açıkladı. Yarın yapılacak mecliste kanuna göre salt çoğunluk yerine 4’te 1 çoğunluğun aranacak. Kura çekimi için toplantıya sadece 8 üyenin katılması yeterli olacak.

31 Meclis üyesinin bulunduğu Menemen Belediye Meclisi'nde 15 CHP'li, 10 AK Parti'li, 3 İYİ Partili, 2 MHP'li ve 1 bağımsız üye bulunuyor.