GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ocak 2022 Pazartesi 19:13

CHP Bornova'da kritik toplantı sona erdi… Neler konuşuldu?

Bornova'da 'basına bilgi sızdırılması' ile başlayan ve Denetim Komisyonu seçimleri ile tırmanan tartışmalar için il yönetimi düğmeye basmış ve ilçede toplantı yapma kararı almıştı. İlçe örgütü, Bornova Belediye Başkanı ve il yönetiminin katıldığı toplantıda 'birlik olunmalı' çağrısında bulunuldu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  Ocak ayı içerisinde Bornova Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen Denetim Komisyonu seçimleri sonrası Cumhuriyet Halk Partisi içinde 'konuşma' krizi yaşanmıştı.

Komisyon seçimlerinde mecliste İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın istemediği iddia edilen isimlerin Başkan İduğ'un istemesine rağmen komisyona seçilememesi sonrası başlayan kriz sonrası grup toplantısında yapılan basına kapalı toplantının basına sızdırılması tartışmalara neden olmuş ve tartışmalara CHP İzmir İl Başkanlığı da dahil olarak Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsfihan Naki'yi görevlendirmiş ve ilçede toplantı yapılması kararı almıştı.

Gerçekleşmesi planlanan toplantıya kısa bir süre kala CHP Bornova İlçe Başkanlığı'nda görev yapan ve Belediye Başkanı İduğ’a yakın olduğu iddia edilen İlçe Sekreteri Metin Akgün görevinden istifa etmişti. İstifa depreminin ardından gerçekleştirilen toplantıda ise ilçe örgütü ile belediye başkanlığı arasında sorunun çözülmesi talimatı masaya yatırıldı.

TARTIŞMALAR KABUL EDİLEMEZ
Naki'nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda partinin içinde olduğu  süreçte bu tür tartışmaların sorun yaratacağı belirtilirken. Olası bir erken seçim öncesi partinin iktidara yürüdüğü ve  bu tür gerilimlerin kabul edilemez olduğu ve birlik olunması gerektiği söylendi.

ARAŞTIRMA YAPILMAYACAK
Kriz yaratan asıl gündem maddesi olan 'bilgi sızdırılması' konusu da partililer arasında gerginlik yarattı. Başkan İduğ ve il yönetimi kapalı toplantılarda bilgi sızdırımının kesinlikle önüne geçilmesi gerektiğini belirttiği iddia edilirken, Çapın'ın da bilgi sızdırımına karşı olduğu ve parti içinde kalması gereken konuların basına lanse edilmemesi gerektiğini vurguladığı iddia edildi. Toplantıda ayrıca bilgi sızdıran kişilerin tespit edilmesi çağrısında bulunulduğu il yönetiminin bu talebi kabul etmediği iddia edildi.