GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Temmuz 2023 Pazartesi 18:24

CHP Bornova'da delege seçimi krizle başladı... Mahallede seçim iptal!

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi tarafından başlatılan kongre sürecinin ilk ayağı olan mahalle delege seçimleri Bornova’da krize neden oldu. İlçe içerisinde tartışmaların yaşandığı süreçte iddiaya göre İlçe Başkanı Ertürk Çapın, bir mahallede seçimleri erteleme kararı aldı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de bugün start alan kongre süreci için Bornova da mahalle delege seçimleri gerçekleştirilmesi planlanmıştı.

Bu kapsamda Bornova’da Birlik Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde parti üyeleri sandık başına gitmeye hazırlanmıştı. Birlik Mahallesi’nde ‘uzlaşı liste’ kararı alınırken üyeler sandık başına geçti.

YILDIRIM BEYAZIT’TA ‘LİSTE’ KRİZİ!
Yaşanan süreçte ise mahalle delege seçimleri sürecinde ilk kriz Bornova Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre Bornova Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ercan Kaya’nın Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki ortak listeden mahalleliler tarafından çıkarılması sonrası ilçe örgütünde krize yol açtı.

Kaya’nın yer almadığı listeyi gören CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Kaya’nın çıkarılmasına tepki gösterdiği iddia edilirken, yaşanan krizin büyümesi üzerine ise Çapın’ın delege seçimlerini iptal ettiği öğrenildi.