GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ağustos 2021 Salı 14:26

CHP Arslan, Van izlenimlerini değerlendirdi: 'Çok yüksek bir erken seçim talebi var'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Van’da yaptığı ziyaretler için yaptığı değerlendirmede "Çok yüksek  bir erken seçim talebi Van'da da mevcut durumda. Çünkü vatandaşlar artık bu iktidarın yönetemediğini açık ve net bir şekilde söylüyorlar. Vatandaşların bize söylediği 'iktidar değişikliği ile ülkemiz nefes alacak' cümleleri oluyor" dedi. Arslan ayrıca Afgan göçü güzergahının Van’dan geçmesi sebebiyle vatandaşların büyük tedirginlik yaşadığını da kaydetti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Saha çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekillerinin il ve ilçe ziyaretleri devam ediyor.

Bu kapsamda İzmir'de geçtiğimiz günlerde Bergama'ya çıkarma yapan İzmir örgütü, Aliağa ziyareti arasında bulunan süreyi değerlendirmek için çalışmalara başlamıştı.  CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'da çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde Van'ı ziyaret etti.

Ziyaretinin ilk gününde esnaf ile bir araya gelen Arslan, Van izlenimlerini Ege'de Sonsöz'e değerlendirdi.

VANLI VATANDAŞLAR DEĞİŞİM BEKLENTİSİ İÇİNDE
Türkiye'de son günlerde yaşanan 'Afgan sorunu' hakkında Vanlı vatandaşların da tedirgin olduğunu belirten Ednan Arslan, "Anadolu'nun birçok kentinde olduğu gibi Van'da ciddi bir değişim beklentisi var. Ekonomik kriz burada esnafı çiftçiyi ciddi anlamda perişan etmiş durumda. Buradaki Afgan göçü kentte ciddi derecede tedirginlik yaratmış durumda. İnsanlar bu göçten dolayı oldukça tedirginler. Ayrıca Van'ın da içinde bulunduğu bölgede iklim krizinden kaynaklı olarak ciddi bir kuraklık mevcut… Van'ın en meşhur yiyeceklerinden biri Van peyniri ancak kuraklık olduğu için yetişmeyen bitkilerden dolayı önümüzdeki yıllarda Van peyniri üretimi bile ciddi derecede tehlikeye girmiş durumda. Zaten hayvancılık ve çiftçilik ile geçinen bir kent ancak sonuç olarak bu bir zincir şeklinde, çiftçi zora girdiğinde esnafta zora  giriyor.  Ciddi bir değişim beklentisi var ülkedeki yönetim ile ilgili.  Görüştüğümüz esnafın birçoğu hiçbir şekilde pandemi dönemindeki desteklerden faydalanmadığını söylüyorlar. Burada kayyum bir belediye var ve belediye kiracıları da bu süreçte ciddi bir sıkıntı çekmişler. İlk olarak kendilerine 6 ay boyunca kira alınmayacağı söylenmiş ancak sonrasında ise mevcut kiralarda yükselmeler yaşanmış" dedi.

VAN GÖÇ VERME DURUMUNA GELMİŞ
Van'da genç nüfusun fazla olduğunu ancak işsizliğinde yüksek seviyelerde olduğunu belirten Arslan, "Çok genç nüfus var. İşsizlik ciddi anlamda Van için büyük bir sorun haline gelmiş durumda. İl artık göç verme durumuna gelmiş. Genç nüfus yüksek ama iş yok. Böyle olunca da Vanlı vatandaşlarımız ekonomik anlamda ciddi bir sıkıntı ile boğuşur hale gelmiş durumda. Bu nedenle de iktidarın değişmesi yönünde ciddi anlamda bir talepleri var Vanlı hemşerilerimizin" diye konuştu.

CHP'YE HİÇ OY VERMEMİŞLER BİLE OY VERECEKLERİNİ SÖYLÜYOR
Türkiye'nin birçok kentinde olduğu gibi Van'da da CHP'ye olan ilgilin arttığını belirten Arslan, "Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi'ne hiç oy vermemiş kesimler ile temas halindeyiz. Bizlere yönelik söylemleri ilk seçimlerde kullanacakları oyların kesinlikle Cumhuriyet Halk Partisi'nden yana olacaklarını aktarıyorlar. Gezdiğimiz diğer illerde olduğu gibi Van'da da partimize karşı ciddi bir ilgi söz konusu. Bölgede 'artık yeter, bize yeni bir yol lazım' düşüncesi oluşmuş durumda. Bu da tabii ki sosyal demokrat bir iktidar yani Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile mümkün diyorlar. Çünkü bu ülkenin barışmaya, kucaklaşmaya, kaplaşmaya değil sarılmaya ihtiyacı var diyorlar, bu anlamda Genel Başkanımızın önderliğindeki Millet İttifakı ve CHP'yi oldukça beğeniyorlar" ifadelerini kullandı.

Arslan ayrıca "Çok yüksek  bir erken seçim talebi Van'da da mevcut durumda. Çünkü vatandaşlar artık bu iktidarın yönetemediğini açık ve net bir şekilde söylüyorlar. Vatandaşların bize söylediği 'iktidar değişikliği ile ülkemiz nefes alacak' cümleleri oluyor.  Bu nedenle Türkiye'nin bir çok noktasında olduğu gibi Van'da da vatandaşlar bir an önce sandığın gelmesini istiyor. Yani Van sandığı sabırsızlıkla bekliyor"