GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Şubat 2024 Perşembe 16:50

CHP adayı Tugay vaatlerini açıkladı: Kordon’daki taşkınlara 'Bostanlı' formülü!

İzmir’in simge noktalarından olan ve geçtiğimiz Kasım ayında deniz taşkını yaşayan Kordon ile ilgili çalışma yapacaklarını söyleyen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Taşkınlarla ilgili kıyı düzenlemeleri gerekiyor. Kordon’da daha estetik kıyı düzenlemeleri olması için, Bostanlı’ya benzer yapıya kavuşması için yeniden planlayacağız ve terfi istasyonları ile taşkınlar yaşanmayacak. Her ilçede bir atık su arıtma tesisi olmalı. Bunu bir an önce yapacağız” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN-Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, 31 Mart sonrası kentte yapılacak icraatlere dair vaatlerini duyurdu.

Tugay’ın vaatleri arasında ise İzmir’in en önemli noktalarından birisi olan Kordon’daki taşkınların engellenmesi konusu vardı.

Geçtiğimiz Kasım ayında meydana gelen ve yüzlerce esnafın mağdur olmasına neden olan deniz taşkınlarının engellenmesi konusunda çalışacaklarını belirten Tugay, Bostanlı’da yapılan ve taşkınların engellenmesinde faydalı olan çalışmaların benzerlerinin Kordon için yapılabişleceğini kaydetti.

Tugay açıklamasında ““Taşkınlarla ilgili kıyı düzenlemeleri gerekiyor. Kordon’da daha estetik kıyı düzenlemeleri olması için, Bostanlı’ya benzer yapıya kavuşması için yeniden planlayacağız ve terfi istasyonları ile taşkınlar yaşanmayacak. Her ilçede bir atık su arıtma tesisi olmalı. Bunu bir an önce yapacağız” dedi.

SET YAPILMIŞTI
İzmir Büyükşehir Berlediyesi, sık sık taşkınların yaşandığı Mavişehir Bölgesi’nde kıyı rehabilitasyon çalışmaları yürütmüştü. Çalışmalar kapsamında sahil bandındaki yüksek sorunlu bölgelere set ve kaya tahkimatı önlemi alınmıştı. Su içi beton imalatları ve yağmur suyu kanalları ile ilgili olarak da alınan önlemler taşkınların yaşanması önlemişti.